MediaWatch

Formand for filmskole undskylder efter rapport om krænkelser

En undersøgelse af kulturen og trivslen blandt tidligere elever og medarbejdere på European Film College viser, at der er sket svigt, siger Jørgen Ramskov, formand for skolen.

Jørgen Ramskov, formand for European Film College og direktør for Producentforeningen. | Foto: Producentforeningen

Efter en rapport, som blev publiceret i sidste uge om kulturen på filmskolen European Film College (EFC) i Ebeltoft de seneste fem år, får en række medarbejdere og tidligere elever en uforbeholden undskyldning fra Jørgen Ramskov, skolens bestyrelsesformand. Det skriver Berlingske.

"Det, elever og medarbejdere har oplevet på EFC, er helt uacceptabelt og må aldrig gentage sig. På skolens og bestyrelsens vegne siger jeg derfor: Undskyld. I blev svigtet, og der blev ikke lyttet tilstrækkeligt til jer," udtaler Jørgen Ramskov i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen, som blev foretaget af Sex & Samfund, fortæller syv elever, at de er blevet udsat for seksuelt overgreb på skolen, og 32 pct. af 28 medarbejdere har oplevet forskellige variationer af seksuelle krænkelser, fx uønskede eller grænseoverskridende tilnærmelser.

I maj sidste år klagede 57 tidligere elever til bestyrelsen, som de mente havde svigtet i sagen om tidligere elevers oplevelser med grænseoverskridende adfærd.

Dengang afviste daværende bestyrelsesformand Ole Christian Madsen at undskylde over for eleverne, da han ikke mente, bestyrelsen skulle undskylde for noget, den ikke var bekendt med.

Efterfølgende blev Jørgen Ramskov udpeget som ny formand, da Ole Christian Madsen valgte at træde et trin ned og blive menigt medlem af bestyrelsen. Han understregede i den sammenhæng, at hans fratrædelse ikke havde noget med kritikken af Metoo-håndteringen at gøre.

I kølvandet på kritikken af filmhøjskolens håndtering af Metoo-sager fra de tidligere elever fratrådte den daværende forstander Ellen Riis, som blev erstattet af en todelt ledelse bestående af en forstander Nikolaj Davidsen og viceforstander Åsa Mossberg.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs