MediaWatch

Messerschmidt fortsætter som 24syv-vært efter valg til DF-formand

Morten Messerschmidts (DF) program om opera på 24syv fortsætter uden ændringer, siger chefredaktør Simon Andersen, som ville ønske, flere toppolitikere ville dele deres viden om andet end politik.

Foto: Katrine Hørup Noer/Ritzau Scanpix

24syv fortsætter samarbejdet med DF's nyvalgte formand, Morten Messerschmidt, som siden nytår har haft et program om opera på kanalen. Det bekræfter Simon Andersen, chefredaktør på 24syv, det tidligere Radio Loud, over for TV 2.

Simon Andersen anser det for at være uproblematisk, at en partiformand er vært på en statsstøttet radiostation, når han ikke forholder sig til politik.

"Han har været fremtrædende DF’er i 20 år, og vi forsøger heller ikke at skjule, at han nu er partileder. Men jeg kunne ikke drømme om at bruge ham til andet end at snakke om sin kærlighed til musik og opera," siger Simon Andersen til TV 2 og tilføjer, at han også ville give programmer til andre partiformænd med stor viden om særlige emner uden for Chrstiansborg.

Radio Loud skiftede navn til 24syv ved årsskiftet, og samtidig indtrådte Morten Messerschmidt som vært for programmet "Kammertonen".

I efteråret blev det kritiseret af flere sider, at forhenværende Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen var blevet hyret som vært på programmet "Klaksvikstriden" på DR2, fordi han fortsat var aktiv politiker, og at det gav ham gratis eksponering på public service-stationen.

Dengang afviste DR kritikken med, at værtsvalget bundede i Lars Løkke Rasmussens faglige indsigt i sagen.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs