MediaWatch

Aviser giver 24syvs nye programflade blandede anmeldelser

Anmeldere fra Berlingske og Politiken har ikke store roser at smide efter de nye eller genfødte formater hos 24syv, som indtil onsdag hed Radio Loud. Dog begejstrer særligt ét program med Morten Messerschmidt i front.

Foto: Tilde Døssing Tornbjerg/Ritzau Scanpix

Onsdag blev Radio Loud til 24yv og føjede i den forbindelse en række nye formater til porteføljen. Politiken og Berlingske har sat henholdsvis Henrik Palle og Aminata Amanda Corr til at anmelde udvalgte programmer, som med især to undtagelser får lunkne ord med på vejen.

Første undtagelse er programmet "Kammertonen", som DF-politikeren og operaentusiasten Morten Messerschmidt er vært for, og som Politiken giver fire ud af seks hjerter, fordi det bl.a. "er en fornøjelse at lytte til et menneske, der formår at formidle sin begejstring på en reflekteret måde".

Også fra Berlingske er der roser til programmet. Her lyder det, at "det er sjældent, man støder på bred formidling af klassisk musik, der ikke er målrettet pattebørn."

24syvs morgenflade "Reporterne" får også overvejende ros for sin journalistiske tilgang fra begge aviser. Mere kritisk er Aminata Amanda Corr over for programmer som "Baby & Boomer" med Filiz Yasar og David Trads og debatprogrammet "Kogepunktet" med Filiz Yasar. Helt overordnet mener hun, at det nye 24syv "lider under", at de mange programmer smager af noget andet.

"Det giver en fornemmelse af, at man får pølsemandsudgaven af noget, man nok kunne få bedre et andet sted," skriver hun, og har givet kanalen to ud af seks stjerner.

Da den nye 24syv blev lanceret onsdag lød det fra Anders Christiansen, chef for programudvikling, at langt størstedelen af programmerne er ændret eller skiftet ud, og at stort set al musik er fjernet.

15 nye programmer har indfundet sig siden årsskiftet eller får premiere i den kommende tid, og ifølge Anders Christiansen skulle det gøre radioen mere pågående, nysgerrig og magtkritisk med en større diversitet blandt stemmerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs