MediaWatch

Kammeradvokaten: Stop af Loud-tilskud vil udløse erstatningsansvar - uagtet ændringer

Det vil kunne udløse en erstatning til ejerne at trække tilskuddet til Loud, og det ændrer skiftet i navn og ejerkeds ikke på, lyder det i en vurdering fra Kammeradvokaten til Kulturministeriet.

Foto: Jens Dresling

Kulturministeriet har fået Kammeradvokatens vurdering af, om der er grundlag for at trække tilskuddet til kanalen. Det skriver Journalisten på baggrund af et svar til Folketingets Kulturudvalg. Vurderingen kommer i forlængelse af et samråd om Loud i oktober og det ejer- og navneskifte, der har gjort Berlingske Media til hovedejer af kanalen, som fra januar omdøbes til 24syv.

Kammeradvokaten er dels blevet bedt om en vurdering af, hvorvidt det er muligt at stoppe tilskuddet til kanalen uden at trække selve sendetilladelsen - dels om Louds nye navn og ejer ændrer noget i denne vurdering.

Ifølge Kammeradvokaten vil det dog stadig være ekspropriation at stoppe tilskuddet - lige som det vil være at trække sendetilladelsen - og det rokker de godkende skifte i navn og ejerkreds ikke ved.

"Det er på ovenstående baggrund vores vurdering, at en indskrænkning af mulighederne for at udbetale tilskud, i forhold der er givet tilsagn om i programtilladelsen, vil blive sidestillet med en delvis tilbagekaldelse af programtilladelsen, når dette indebærer, at tilskuddet ikke bliver udbetalt som forudsat i programtilladelsen," skriver kammeradvokaten bl.a. i notatet.

"En tilbagekaldelse af programtilladelsen vil således i udgangspunktet udløse et erstatningsansvar for staten i forhold til et erstatningsberettiget tab hos programtilladelsens indehaver," lyder det i notatet, hvor det også fremgår at ejerskifte og navneskfitet "ikke ændrer på mulighederne for at tilbagekalde programtilladelse."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs