MediaWatch

Den Uafhængige fjerner video med Mohammed-tegninger

Taleradioen trak en udsendelse tilbage, hvor Mohammed-tegningerne blev vist. Årsagen er ren og skær frygt, lyder det fra chefredaktør.

"I bund og grund handler det jo om, hvorvidt man får afskåret hovedet af en eller anden jihadist," siger Asger Juhl, chefredaktør på Den Uafhængige, til Journalisten. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Taleradioen Den Uafhængige trak torsdag en Facebook-video tilbage, fordi den indeholdt de 12 Mohammed-tegninger. Det skriver Journalisten.

Videoen var en udsendelse af programmet "Ring, hvis jeg tager fejl", hvor emnet var, om Mohammed-tegningerne burde være en del af undervisningsmaterialet i folkeskolen.

"Vi fjernede udsendelsen, fordi der var utryghed og nervøsitet blandt medarbejderne på radioen. I bund og grund handler det jo om, hvorvidt man får afskåret hovedet af en eller anden jihadist," siger chefredaktør Asger Juhl til Journalisten.

Videoen blev fjernet fra Den Uafhængiges Facebook-side kort tid efter livesendingen var overstået. Den er efterfølgende blevet lagt op igen i en redigeret version uden tegningerne.

Ny morgenvært fra Den Uafhængige skal hente lyttere til Loud

Den Uafhængige går i luften med eftermiddagsprogram med ny vært 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs