MediaWatch

DR-direktør: Vi arbejder stadig ud fra at se om vi kan redde P6 Beat og P8 Jazz

Der er fuld forståelse for, at medarbejderne på DR's P6 Beat og P8 Jazz er frustrerede over den usikre fremtid for nichekanalerne, men problemet kan ikke bare fikses, lyder det fra kulturdirektør Henrik Bo Nielsen.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

Der er stadig udsigt til, at der efter nytår ikke længere kan tændes for de to musikkanaler DR P6 Beat og P8 Jazz, hvilket har vakt kritik af, at man ikke bare holder lytterne, men også kanalernes medarbejdere, hen i uvished og bruger kanalerne som politisk kastebold. Men den kritik afviser DR's direktør for Børn, Unge og Kultur, Henrik Bo Nielsen, i et interview med Berlingske.

Henrik Bo Nielsen understreger, han godt forstår, hvis medarbejderne er frustrerede, men at det ikke ændrer på, DR besluttede at lukke kanalerne i 2018, da stationen fik krav om at skære 420 mio. kr. af omkostningerne. At politikerne to gange siden har afsat 15 mio. kr. til at holde kanalerne i live ændrer ikke på, at DR ifølge direktøren mangler pengene i budgettet til at drive dem videre - men han afviser alligevel ikke, at det kan ske.

"Vi arbejder stadig ud fra at se, om det kan lykkes at redde kanalerne – hvis det ikke kan, stopper vi ikke med at interessere os for de typer af musik. Vi kommer ikke til at lave dårlig musikdækning, men den bliver mindre god, end det vi kan med P6 og P8," siger Henrik Bo Nielsen til Berlingske.

Sagen udspringer af, at der i år - i modsætning til 2019 og 2020 - ikke er afsat en særlig bevilling til de to DR-kanaler på næste års finanslov. Det betyder principielt, at kanalerne står til at lukke, med mindre DR finder alternative besparelser, fortalte Henrik Bo Nielsen i september til MediaWatch.

P6 Beat og P8 Jazz står igen til lukning: DR afviser videreførsel uden ekstra penge - eller alternative besparelser 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs