MediaWatch

Fransk mediehus stiger efter Vivendis køb af stor aktiepost

Aktiekursen på det store franske mediehus Lagardere tog et spring på godt 20 pct. efter opkøbsaftale med Vivendi, et anden fransk mediemastodont.

Foto: Alain Jocard/AFP/Ritzau Scanpix

Det franske mediehus Lagardere, der bl.a. råder over et af verdens største forlag,  stiger 21 pct. til 23,50 euro på børsen i Paris, efter at ligeledes franske Vivendi har offentliggjort planer om at overtage ejeren af nyhedsmagasinet Paris Match og radiostationen Europe 1 for at skabe en af Europas største medieselskaber.

Det skriver Bloomberg News.

Konglomeratet Viendi har aftalt at købe 25,3 mio. Lagardere-aktier for 24,10 euro per aktie for samlet set 610 mio. euro af Amber Capital.

Vivendi har aftalt at købe Amber Capitals andel på 17,93 pct. i Lagardere, og købet vil skubbe Vivendis ejerandel op over 30 pct. Det medfører ifølge fransk lov, at selskabet skal lægge et pligtmæssigt købstilbud.

Vivendi har en spækket pengekiste, idet selskabet er i gang med en udskillelse af Universal Music Group med en ventet værdiansættelse på 35 mia. euro via en børsnotering i Amsterdam

Vivendi-aktien åbner uændret i 31,71 euro.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs