MediaWatch

Louds direktør beder medier og politikere tage større ansvar for respektfuld tone

Louds direktør håber - men tvivler på - at det er sidste gang, Loud og Louds medarbejdere udsættes for trusler som dem, der faldt i weekenden, siger radioens direktør Lars Schmidt i et debatindlæg. "Det er nu, der skal handles," lyder det i appel til bl.a. politikere og andre medier.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Nok er nok.

Sådan lyder det fra Radio Louds adm. direktør, Lars Schmidt, i et debatindlæg i Berlingske efter weekendens bombetrussel mod ungeradioen Loud og dødstrusler mod Louds digitale direktør, Rasmus Mark Pedersen, og hans kone.

I debatindlægget appellerer Lars Schmidt til, at relevante myndigheder, politikere, sociale medieplatforme samt de øvrige medier fremover vil tage en endnu større del af ansvaret og skride til handling.

"Det er nu, der skal handles. Dels håber jeg på en tilbundsgående efterforskning med henblik på dom og straf i de nuværende sager. Dels håber jeg, at andre vil bidrage til at bringe en ordentlig, saglig og respektfuld tone ind i debat og kritik. Sammen skal vi sikre, at medarbejderne på Loud kan få ro til at udføre det, de er ansat til," lyder det.

Dødstruslen mod Rasmus Mark Pedersen og hans kone kom lørdag nat på den digitale direktørs arbejdsmail fra en anonym mailadresse, som indeholdt ordet "loud". Stort set samtidig tikkede en bombetrussel ind på mail mod radioens tidligere lokaler på Christianshavn. Politiet fandt ikke noget mistænkeligt på adressen.

Rasmus Mark Pedersen fortalte første gang om dødstruslerne onsdag eftermiddag på Twitter.

Torsdag middag blev der holdt fællesmøde med alle medarbejdere på Loud om situationen.

Ifølge radioens kanaldirektør, Ann Lykke Davidsen, har radioens medarbejdere været udsat for chikane og hadefulde beskeder lige siden første sendedag. Men døds- og bombetrusler har radioen ikke fået før nu.

Radioen gik i luften første gang i april 2020.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs