MediaWatch

Bestyrelsesmedlem vil tage Messerschmidt-debat på P1 op med DR's bestyrelse

En debat på P1 i tirsdags, som endte med, at Dansk Folkepartis næstformand forlod studiet, vil blive taget op i DR's bestyrelse af bestyrelsesmedlem udpeget af DF.

Morten Messerschmidt, næstformand for Dansk Folkeparti. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Katrine Winkel Holm, der er udpeget af Dansk Folkeparti som medlem af DR's bestyrelse, vil tage det op med DR's bestyrelse, at Morten Messerschmidt, næstformand for Dansk Folkeparti, tirsdag forlod programmet "P1 Debat". Det skriver Berlingske.

"Det er meget, meget mærkeligt, at man inviterer en næstformand i et parti ind, og når han så svarer på spørgsmålet og siger, hvad han har på hjerte, så beder man ham om at gå, siger tak for i dag og slukker for mikrofonen," siger Katrine Winkel Holm til Berlingske.

Tirsdagens "P1 Debat" handlede om klimadebat, og bølgerne gik højt i studiet.

"Morten Messerschmidt, nu tror jeg simpelthen, at jeg lukker ned for dig lige nu. Tak, fordi du kom," lød det fra programmets vært, Gitte Hansen, inden Morten Messerschmidt forlod studiet.

DR's bestyrelse består af 11 medlemmer. Tre, herunder formanden, er udpeget af kulturministeren, to er valgt af DR's medarbejdere, og seks er udpeget af Folketingets største partier.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs