MediaWatch

Kriminalsager og "true crime" trækker podcastlyttere til

Podcasts, der tager udgangspunkt i virkelige kriminalsager, hitter blandt lytterne, viser opgørelse fra DR Medieforskning.

Foto: Rune Pedersen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Genren "true crime", der tager udgangspunkt i virkelige kriminelle sager, er blandt de mest populære blandt podcastlytterne, skriver DR Kommunikation på baggrund af en undersøgelse fra DR Medieforskning.

"En ny podcastundersøgelse, som DR Medieforskning har foretaget tidligere på året, viser, at ’true crime’ er den fjerdemest forbrugte genre i befolkningen. Og blandt kvinderne er det den næstmest forbrugte. Nyheder og samfundsstof generelt er også meget efterspurgt," siger medieforsker Rasmus Kidde fra DR Medieforskning.

Den mest lyttede true crime-podcast i Danmark er "Mørkeland", som Bauer Media står bag, ifølge den officielle liste Podcastindex.dk. Podcasten tager hver uge to gamle kriminalsager op i programmet. Podcasten "Emilie Meng Mysteriet" fra B.T. var også den næstmest lyttede og hentede serie i fem uger, da den udkom i sommeren 2019, og hos DR var "Det perfekte offer II" den næstmest hentede podcast sidste år – kun overgået af "Mads & Monopolet".

Andelen af den samlede befolkning, der lytter til podcast, er gennem de seneste år steget til mere end halvdelen. Helt konkret har 54 pct. prøvet at lytte til podcast i 2019, hvor det i året før 49 pct. I 2017 var andelen, der lyttede til podcast, 43 pct. ifølge en rapport fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs