Loud-direktør kalder ministerkritik efter otte uger "en gratis omgang"

I slutningen af maj erklærede kulturminister Joy Mogensen (S) sig skuffet over Radio Louds første levetid. Direktør mener, der skal gå længere tid, før kanalen og dens indhold kan bedømmes.
Billede fra Radio Louds redaktionslokaler i København. | Foto: Stine Bidstrup/KULTUR
Billede fra Radio Louds redaktionslokaler i København. | Foto: Stine Bidstrup/KULTUR

Ann Lykke Davidsen, adm. direktør for Radio Loud, sætter i et interview med Berlingske ord på kanalens første tid og dén modvind, som Loud har oplevet fra blandt andre kulturminister Joy Mogensen (S), der rettede kritik mod kanalen på et samråd i Folketingets Kulturudvalg i maj.

"Det er selvfølgelig vildt skuffende, når en kulturminister udtaler sig på vegne af en kanal, man får en fornemmelse af, at hun ikke har sat sig ned og lyttet til. Så det kunne jo være et ønske og hermed en invitation: Prøv nu at lytte ind i det. Jeg synes, at det er en gratis omgang at sige, at man er skuffet efter otte uger. Det er en berettiget kritik om halvandet eller to år," Ann Lykke Davidsen til Berlingske.

Samrådet i maj var anden akt, efter der var blevet afholdt et tidligere samråd i marts. På det seneste samråd rettede flere politikere kritik mod Radio Loud og mente ikke, at Radio Loud leverer, hvad kanalen stillede i udsigt i ansøgningen om DAB-sendetilladelsen i efteråret 2019.

"Jeg har virkelig svært ved at se, hvordan det her lever op til, hvad man er blevet lovet," sagde Joy Mogensen på samrådet, ligesom hun kort forinden i et skriftligt svar til Folketingets Kulturudvalg havde erklæret sig "skuffet" over kanalens lyttertal.

Martin Brandt Larsen, bestyrelsesformand for Radio Loud og adm. direktør for kanalens største ejer, Radio Diablo, gav efter samrådet svar på tiltale. Han gav udtryk for, at kritikken er baseret på misforståelser, sagde han i et interview med MediaWatch.

Radio Loud vandt radioudbuddet i oktober 2019 i konkurrence med Radio24syv og DK4 Radio. Kanalen gik i luften 1. april.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også