MediaWatch

Loud-direktør kalder ministerkritik efter otte uger "en gratis omgang"

I slutningen af maj erklærede kulturminister Joy Mogensen (S) sig skuffet over Radio Louds første levetid. Direktør mener, der skal gå længere tid, før kanalen og dens indhold kan bedømmes.

Billede fra Radio Louds redaktionslokaler i København. | Foto: Stine Bidstrup/KULTUR

Ann Lykke Davidsen, adm. direktør for Radio Loud, sætter i et interview med Berlingske ord på kanalens første tid og dén modvind, som Loud har oplevet fra blandt andre kulturminister Joy Mogensen (S), der rettede kritik mod kanalen på et samråd i Folketingets Kulturudvalg i maj.

"Det er selvfølgelig vildt skuffende, når en kulturminister udtaler sig på vegne af en kanal, man får en fornemmelse af, at hun ikke har sat sig ned og lyttet til. Så det kunne jo være et ønske og hermed en invitation: Prøv nu at lytte ind i det. Jeg synes, at det er en gratis omgang at sige, at man er skuffet efter otte uger. Det er en berettiget kritik om halvandet eller to år," Ann Lykke Davidsen til Berlingske.

Samrådet i maj var anden akt, efter der var blevet afholdt et tidligere samråd i marts. På det seneste samråd rettede flere politikere kritik mod Radio Loud og mente ikke, at Radio Loud leverer, hvad kanalen stillede i udsigt i ansøgningen om DAB-sendetilladelsen i efteråret 2019.

"Jeg har virkelig svært ved at se, hvordan det her lever op til, hvad man er blevet lovet," sagde Joy Mogensen på samrådet, ligesom hun kort forinden i et skriftligt svar til Folketingets Kulturudvalg havde erklæret sig "skuffet" over kanalens lyttertal.

Martin Brandt Larsen, bestyrelsesformand for Radio Loud og adm. direktør for kanalens største ejer, Radio Diablo, gav efter samrådet svar på tiltale. Han gav udtryk for, at kritikken er baseret på misforståelser, sagde han i et interview med MediaWatch.

Radio Loud vandt radioudbuddet i oktober 2019 i konkurrence med Radio24syv og DK4 Radio. Kanalen gik i luften 1. april.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs