MediaWatch

DR-journalist får pris for podcastserie

Kristian Dahls Mindelegat er i år tildelt journalisten bag DR's podcastserie "Det perfekte offer II".

Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Årets vinder af Kristian Dahls Mindelegat er fundet, og prisen går til journalisten Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen for DR-podcastserien "Det Perfekte Offer II". Det skriver Journalistforbundets Kreds 1, der står bag uddelingen af prisen, der gives til en yngre journalist i kredsen, der har gjort sig særligt bemærket med et journalistisk projekt.

I år var 18 indstillet til prisen, der er på 15.000 kr., og heraf blev fem projekter nomineret. De øvrige projekter i feltet var Kristian Corfixens bog "Sygeplejersken", Ida Nyegård Espersen fra Berlingske, der var nomeret for en artikelserie om kriminelle udviklingshæmmede, bogen "Skyggebokser" af Sara Maria Glanowski og Informations artikelserie "Oksekødsrapporten" af Louise Drivsholm, Martin Bahn og Lasse Skou Andersen.

Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen får prisen for podcastserien, der går tæt på en række sager, hvor psykologer har begået overgreb og udnyttet klienter seksuelt.

"I serien formår han både at fortælle den menneskelige historie gennem nænsomt udførte interview med kvinder, som har oplevet, at de psykologer, de stolede på og var afhængige af, udsatte dem for meget ubehagelige overgreb. Men samtidig afslører han, hvordan systemet stoler mere på psykologerne end på patienterne, og han udstiller det dobbelte svigt, der sker, når systemet afviser de patienter, der forsøger at klage," lyder begrundelsen fra prisudvalget.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere