MediaWatch

DR genåbner den regionale morgenflade på P4

Efter godt to uger som landsdækkende beredskabskanal sætter DR's distrikter sig igen på P4 fra næste uge - dog med få justeringer.

Foto: Thomas Borberg

Mandag 30. marts er det slut med at have én landsdækkende P4-kanal hos DR, hvilket har været tilfældet i godt to uger. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Kort tid efter statsministerens første udmelding onsdag 11. marts om at indføre tiltag, der skulle stoppe spredning af coronavirus i Danmark, gik P4 den 13. marts fra at sende regionsopdelt morgenradio til at sende det samme indhold til hele landet.

Nu er der ifølge Sandy French, nyhedsdirektør i DR, behov for igen at lukke op for det regionale indhold.

"Da corona-krisen startede, var det vigtigt at etablere en 24-timers beredskabskanal, der kunne nå bredt ud til hele befolkningen. Det var baggrunden for, at vi var nødt til midlertidigt at lukke de regionale flader for at kunne sende på P4 i døgndrift. Nu er corona-krisen imidlertid ved at have ’sat sig’ nyhedsmæssigt, og selv om den landsdækkende og globale dagsorden stadig er dominerende, så er der nu også brug for historier om regionale konsekvenser og forskelligheder mellem de enkelte dele af landet," siger hun i meddelelsen.

Den regionale sendeplan vil se en kende anderledes ud, end inden coronakrisen brød ud, lyder det. P4 Morgen bliver afkortet fra fire til tre timer, og P4 Syd og P4 Trekanten vil sende fælles i det syd- og sønderjyske, bortset fra de regionale nyhedsudsendelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske dataværktøjer, coronaens ekko i regnskaber og et sommerbarometer, der fortsat svinger os igennem de lyse nætter. Kom med på en rundtur i ugens mediebegivenheder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs