MediaWatch

Mediemagasinet Q&co går tæt på Anders Langballes skifte fra TV 2, DR's nye nyhedspodcast og ny ballade om Aalbæk

I ugens udgave af Q&co har Qvortrup besøg af gæstevært Peter Ernstved fra nichemediet Olfi. Sammen dykker de ned i sagen om Peter Aalbæks omdiskuterede anmeldelse af filmanmeldere, DR's nye nyhedspodcast og Anders Langballes nye arbejdsliv efter afskeden med TV 2.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

MediaWatchs ugentlige podcast Q&co er tilbage og er anført af vært Henrik Qvortrup klar til at dykke ned i tre af ugens aktuelle mediehistorier.

Qvortrup er i denne uge flankeret af redaktør og stifter af forsvarsmediet Olfi, Peter Ernstved, som giver indblik i arbejdet som journalistisk enmandshær.

Vil du springe frem til ét bestemt emne? Spol frem til:

00:18.11 for interview med Anders Langballe.

00:40:43 for interview med Peter Aalbæk og Sarah-Iben Almbjerg.

01:03:15 for interview med Knud Brix.

Tidligere redaktør og politisk kommentator på TV 2 Anders Langballe er i studiet for at fortælle om sit nye arbejdsliv efter sidste års langvarige sygdomsforløb og afsked med TV 2 efter at være blevet ramt af en blodprop i hjernen. Lyt med og hør, hvilke tanker han har gjort sig om dén sag.

Filmredaktør på Berlingske, Sarah-Iben Almbjerg, møder filmproducent Peter Aalbæk til en diskussion om sidstnævntes kritiserede anmeldelse af anmeldere i Filmmagasinet Ekko, der resulterede i et afbrudt samarbejde med magasinet.

Og så fortæller DR's Knud Brix om public service-stationens nye nyhedspodcast, der med tydelig inspiration fra New York Times' "The Daily"-podcast har givet sig i kast med en ny måde at behandle interviews på.

Q&co er tilgængelig på MediaWatchs website og app. For den bedste lytteoplevelse anbefales det at lytte i vores app. Den kan downloades her til IOS og her til Android. Her kan du også let lytte til tidligere episoder af vores ugentlige mediemagasin - de ligger i menuen til venstre i appen.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs