MediaWatch

Tillidsrepræsentant afviser problem med gratis talentpodcast på Radio4

I stedet for betaling får producenterne på Radio4s talenthold sparring og omtale. Tillidsrepræsentant afviser problem, så længe producenterne får undervisning.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Det er ikke problematisk, at Radio4 ikke betaler producenterne på public service-stationens talenthold, Talentlab. Det mener Jais Nørgaard, der er tillidsrepræsentant på Radio4, skriver Journalisten.

I oktober kom det frem, at to timer af den daglige sendeflade på radiokanalen Radio4 skulle fyldes ud af formatet Talentlab, hvor spirende radiomagere kan få sendt egenproduceret indhold ud på kanalen – dog uden betaling. Til gengæld får podcasterne redaktionel sparring, skriver Radio4 på sin hjemmeside.

Tillidsrepræsentant Jais Nørgaard har været i kontakt med ledelsen på Radio4 og fortæller til Journalisten, at han er opmærksom på, at radiotalenterne får undervisning og sparring.

”På den ene side synes jeg, man skal have betaling for den journalistik, man laver. Men podcasterne i TalentLab er amatører. På den anden side synes jeg, der kan være et element af public service i at udvikle talent. Det, jeg holder øje med, er, hvad man får ud af det ud over omtalen,” siger han til mediet.

Radio4 havde premiere 1. november, hvor taleradioen afløste Radio24Syv på FM4-frekvensen. Radioen var den 11. mest lyttede kanal i sidste uge med 404.000 lyttere.

Radio4 tilbage med over 400.000 lyttere

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs