MediaWatch

Tillidsrepræsentant afviser problem med gratis talentpodcast på Radio4

I stedet for betaling får producenterne på Radio4s talenthold sparring og omtale. Tillidsrepræsentant afviser problem, så længe producenterne får undervisning.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Det er ikke problematisk, at Radio4 ikke betaler producenterne på public service-stationens talenthold, Talentlab. Det mener Jais Nørgaard, der er tillidsrepræsentant på Radio4, skriver Journalisten.

I oktober kom det frem, at to timer af den daglige sendeflade på radiokanalen Radio4 skulle fyldes ud af formatet Talentlab, hvor spirende radiomagere kan få sendt egenproduceret indhold ud på kanalen – dog uden betaling. Til gengæld får podcasterne redaktionel sparring, skriver Radio4 på sin hjemmeside.

Tillidsrepræsentant Jais Nørgaard har været i kontakt med ledelsen på Radio4 og fortæller til Journalisten, at han er opmærksom på, at radiotalenterne får undervisning og sparring.

”På den ene side synes jeg, man skal have betaling for den journalistik, man laver. Men podcasterne i TalentLab er amatører. På den anden side synes jeg, der kan være et element af public service i at udvikle talent. Det, jeg holder øje med, er, hvad man får ud af det ud over omtalen,” siger han til mediet.

Radio4 havde premiere 1. november, hvor taleradioen afløste Radio24Syv på FM4-frekvensen. Radioen var den 11. mest lyttede kanal i sidste uge med 404.000 lyttere.

Radio4 tilbage med over 400.000 lyttere

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs