MediaWatch

Kritik fra podcaster: "Podimo har valgt en fremgangsmåde, der ikke er i podcasterens favør"

Podimo har siden september udgivet gratis og allerede tilgængelige podcasts på platformen uden at have fået samtykke fra udgiveren. En juridisk gråzone, kalder Center for Podcasting modellen. Podimo afviser, at modellen er problematisk - vi følger best practice, forklarer medstifter.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/POLFOTO

Ud over rækken af egenproducerede programmer, som podcastplatformen Podimo tilbyder betalende abonnenter, har tjenesten også via RSS-feed trukket et stort udbud af gratis podcasts ind på platformen. Det er dog sket uden samtykke fra udgiverne, hvilket nu møder kritik fra blandt andet Bjørn Vestergaard Barfoed, der udgiver "Rollemodellerne", og som først efter to uger fik pillet sin podcast af platformen.

"Podimo har valgt en fremgangsmåde, der ikke er i podcasterens favør, og det strider imod deres egen vision. Vi lægger en masse arbejde i vores podcasts, som de får adgang til og en øget trafik til platformen, uden at vi får noget ud af det," siger Bjørn Vestergaard Barfoed, der efter lanceringen af Podimo modtog besked fra platformen om, at man som podcastejer selv skal sige fra, hvis man ikke vil være en del af Podimos distributionskanal.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs