MediaWatch

Fond vil hjælpe Radio24syv med retssag

Borgerretsfonden vil bistå Radio24syv med økonomiske midler til at føre en retssag for at få undersøgt DAB-udbuddet, skriver Fagbladet 3F.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Borgerretsfonden ønsker at få undersøgt, hvorvidt alt er foregået efter bogen i DAB-udbuddet, og fonden vil derfor betale for at føre en retssag for Radio24syv.

Fonden har afsat 3 mio. kr. til juridisk bistand til radiokanalen i en eventuel retssag, skriver Fagbladet 3F.

Borgerretsfonden, der er stiftet for private midler for at hjælpe borgere, som udsættes for magtmisbrug, har lavet en juridisk vurdering af forløbet omkring DAB-udbuddet, og på baggrund af den ønsker fonden at føre en retssag for Radio24syv, lyder det.

"Der må ikke være den mindste finger at sætte på udbuddet, radio- og tv-nævnet og sekretariatet. Det er en fri presse i et demokratisk samfund for vigtigt til. Derfor har vi besluttet at tilbyde økonomisk støtte til at føre en sag," siger Hanne Marie Motzfeldt, formand for Borgerretsfonden, til Fagbladet 3F.

Borgerretsfonden vil nu skrive et brev til Radio24syv, hvor fonden vil opfordre radiokanalen til at køre en retssag. Fonden vil det lade være op til folkene bag Radio24syv at vurdere, hvor retssagen skal køre. Hanne Marie Motzfeldt understreger, at Borgerretsfonden også er klar til at støtte radiokanalen, hvis sagen skal køres i EU-Domstolen.

R-ordfører om dab-udbud: For vigtig sag til at slutte her

Ombudsmanden går ikke ind i sag om omstridt DAB-udbud

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere