To statsrevisorer vil bede rigsrevision granske dab-udbud

Der skal to statsrevisorer til, før Rigsrevisionen tager en sag op. Sagen om Radio24syvs lukning fortsætter.
Tavs demonstration for Radio24syv foran Kulturministeriet før medieordførere mødtes for at tale med kulturministeren om de klager, der er modtaget over behandlingen af ansøgninger til dab-udbuddet, der gik til Radio Loud. | Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Tavs demonstration for Radio24syv foran Kulturministeriet før medieordførere mødtes for at tale med kulturministeren om de klager, der er modtaget over behandlingen af ansøgninger til dab-udbuddet, der gik til Radio Loud. | Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

To statsrevisorer ønsker at lade rigsrevisionen indlede en undersøgelse af dab-udbuddet efter den seneste tids heftige debat, hvor Radio Loud vandt foran Radio24syv, der måtte lukke.

Både Enhedslisten og nu også Liberal Alliance vil have sagen undersøgt, såfremt det kan lade sig gøre. Der skal to statsrevisorer til, for at Rigsrevisionen tager en sag op.

Det bekræfter statsrevisor Villum Christensen (LA), som desuden er viceborgmester i Slagelse.

"Jeg er enig, men vil gerne sikre mig, at der kan formuleres et undersøgelsesspørgsmål, som ligger inden for Rigsrevisionens mandat. Vi er jo ikke ankemyndighed for udbudsforretninger," skriver han i en e-mail fra Myanmar, hvor han er på rejse.

Tirsdag gav Enhedslistens statsrevisor, Frank Aaen, udtryk for, at han ønsker en undersøgelse.

Der er i alt seks statsrevisorer, og de kommer fra partierne Enhedslisten, Socialdemokratiet, Venstre, Liberal Alliance, De Radikale og Dansk Folkeparti.

Ritzau har været i kontakt med statsrevisorerne Klaus Frandsen (R), Henrik Thorup (DF) og Flemming Møller Mortensen (S).

Ingen af dem ønsker at kommentere en mulig undersøgelse, før alle statsrevisorerne har diskuteret det på et møde senere i november.

Men nu er der altså to statsrevisorer, der ønsker at tage sagen op.

I sidste uge kom det frem, at Radio- og tv-nævnet havde besluttet at lade Radio Loud vinde udbuddet af den nye dab-kanal for næsen af Radio24syv.

Ud over Radio24syv og Radio Loud havde også DK4 Radio budt ind på kanalen.

De tre ansøgere blev i udbuddet bedømt på tre kriterier - herunder realismen i planen for driften, økonomisk tilskud og programplaner. 

Det har affødt en byge af spørgsmål fra særligt Radio24syv, som har været kritisk over for afgørelsen.

Blandt andet har Radio24syv sat spørgsmålstegn ved den regnemetode, der er brugt til at give karakterer til de programplaner, som var en del af ansøgningen. 

Men Radio- og tv-nævnet afviser anklagerne. Dermed er sagen umiddelbart lukket, da der ikke eksisterer anden klagemyndighed end nævnet selv. 

Tirsdag aften sagde fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S), at der ikke er juridisk hjemmel til at lade dab-udbuddet gå om.

Radio24syv har mulighed for at anlægge en retssag eller få Folketingets Ombudsmand til at kigge på sagen. Det sidste ønsker en række partier.

Radio24syv-direktør: "Bestemt en mulighed" at gå til domstolene

Utilfredse partier vil have ombudsmand ind i sag om dab-udbud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også





Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter