MediaWatch

Tidligere nævnsformand om DAB-kritik: Jeg mener ikke, nævnet kan bebrejdes

Det er svært at sætte en finger på Radio- og tv-nævnets afgørelse af DAB-udbuddet på to af de parametre, som er kommet i kritisk søgelys, mener advokat og tidligere formand for nævnet.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Siden offentliggørelsen af Loud som vinder af DAB-sendetilladelsen, der giver statslig finansiering i fire år, har der fra flere kanter lydt kritik af den evaluering, som Radio- og tv-nævnet har lagt til grund for sin afgørelse. I udbuddet havde også Radio24syv, der fik næstflest point i den samlede vurdering, og DK4 Radio budt ind.

Et kritikpunkt går på, at det ikke er rimeligt at vurdere Loud og Radio24syv på lige vilkår, når sidstnævnte i sit bud på ny DAB-kanal lagde an til at dække stort set hele landet, mens Loud kun lægger op til at dække omkring 82 pct. af Danmark. Desuden er der blevet rejst kritik af, at Radio24syv i pointgivningen blev straffet for at lægge op til at modtage hele det statslige tilskud, der var afsat til udbuddet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør på Avisen Danmark: "Det er en blank fyring"

Efter godt fem år som chefredaktør og medinitiativtager til Avisen Danmark, der er en del af Jysk Fynske Medier, er Peter Rasmussen i dag fratrådt og afløst på posten. Selv kalder han det en regulær fyring. Ansv. chefredaktør i Jysk Fynske Medier ønsker ikke at kommentere på baggrunden for afskedigelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs