MediaWatch

Radio24syv-vært vender tilbage til DR

P1 ansætter journalist og radiovært fra Radio24syv, som tidligere på året blev landskendt for sit interview med skuespiller Ghita Nørby.

Iben Maria Zeuthen skifter fra Radio24syv til P1. | Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Journalist Iben Maria Zeuthen skifter til DR P1 fra Radio24syv, hvor hun bl.a. er vært på programmet "Det næste kapitel".

Det oplyser hun i et opslag på Instagram.

Iben Maria Zeuthen begyndte sin karriere på DR, hvor hun bl.a. var vært på radioprogrammet Ibens Harem på P3. Programmet modtog i 2009 en pris for årets radioprogram ved prisuddelingen Prix Radio.

I 2011 skiftede hun til Radio24syv, hvor hun har været med siden kanalens begyndelse. I marts i år sendte Radio24syv det meget omdiskuterede program "Hele Danmarks Ghita", hvor Iben Maria Zeuthen interviewer skuespiller Ghita Nørby.

Om sin ansættelse på P1 skriver Iben Maria Zeuthen, at en af grundene til, at hun stopper på Radio24syv, er den ventede lukning af radiostationen til oktober.

"Den anden grund er, at P1 de seneste år har oprustet med det sygeste hold og de flotteste produktioner for ikke at tale om, at jeg får en af DR's mest kreative, inspirerende og vidende redaktører, som bliver knyttet helt tæt på mine programmer," skriver hun.

Hun skriver ikke nærmere om sin kommende rolle på P1.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs