MediaWatch

Nye Podimo-millioner skal gå til at bevise platformens værd – også uden for Danmark

En kapitalindsprøjtning på omkring 45 mio. kr. til podcastplatformen Podimo skal ifølge adm. direktør gå til at bevise, at platformen har en berettigelse i Danmark – men også i Tyskland, hvor Podimo lanceres efter sommerferien.

Adm. direktør for podcastplatformen Podimo, Morten Strunge. | Foto: Finn Frandsen

Parallelt med at podcastplatformen Podimo lanceres i Danmark efter sommerferien, rykker betalingstjenesten ind på det tyske marked.

Via en sløv mobilforbindelse fra Berlin fortæller selskabets adm. direktør, Morten Strunge, at han i disse dage holder møder med tyske produktionsselskaber, som skal levere indhold til Podimos platform i Tyskland. Samtidig er han i landet for at sammensætte det hold, der skal drive den tyske del af forretningen.

"Vi går efter at lancere i Tyskland i august eller september. Så det bliver jo nærmest samtidig med, at vi lancerer i Danmark," siger han uden at komme lanceringsdatoerne i de to lande nærmere.

Podimo har netop offentliggjort, at to venturefonde har valgt at lægge samlet 5 mio. euro, svarende til 37 mio. kr., i forretningen, og at stifterne selv spæder til med 7,5 mio. kr. Ifølge Morten Strunge skal pengene bruges til at bevise, at Podimo kan gøre sig gældende på et større marked end det danske.

"Pengene skal gå til at realisere nogle af de planer, vi har for Podimo. Helt overordnet set skal vi gøre en forskel i Danmark, men vi skal også vise, at vi kan gøre en forskel i et større marked end Danmark," siger han.

I Danmark har Podimo indgået aftaler med producenter af podcast. Det gælder bl.a. komikeren Casper Christensen, skuespiller og filminstruktør Hella Joof og podcastduoen Third Ear.

Skal finde formlen

Mere specifikt skal millionerne gå til at producere indhold, udvikle platformen og ansætte flere medarbejdere i både Danmark og Tyskland, ligesom der skal investeres i markedsføring for at få kunder ind i butikken.

Der er endnu ingen ansatte i det tyske Podimo, mens der i Danmark er omkring 15 ansatte. Derudover har Podimo et kontor i den litauiske hovedstad Vilnius, hvor fem udviklere er ansat til at arbejde med selskabets app.

Podimo har planer om at udvide til andre europæiske markeder, men det er ifølge Morten Strunge stadig uvist, hvornår det sker, og hvilke lande der er aktuelle at se på.

"I første omgang handler det om at bevise, at vi har en berettigelse i markedet. Når vi har lanceret i Danmark og Tyskland, finder vi forhåbentlig formlen for, hvad det er, der får kunder om bord, og hvilket content der fastholder kunder. Hele den playbook skal vi have skabt. Når vi har den, og vi har kunnet gøre det i to lande, så håber vi på, at vi derfra kan gå ind i nye markeder," siger han.

Morten Strunge har tidligere luftet ambitioner om at få 100.000 kunder i Danmark i løbet af tre år, og de holder stadigvæk. Men opfyldelsen af målet på det danske marked ville ikke alene være en succes. Til Børsen fortæller han, at Podimo skal være "et massemarkedsprodukt" og "ejere af vertikalen i podcast".

Hyrer kræfter fra Spotify

Stifterne af Podimo er ud over Morten Strunge Nikolaj Koppel og Sverre Dueholm samt Andreas Sachse, som ikke tidligere har været nævnt som stifter offentligt, fordi han indtil for nyligt har siddet som COO i firmaet "Too good to go". Derudover var han kommerciel direktør i telefonselskabet Plenti, som Morten Strunge var stifter af.

Andreas Sachse får ansvaret for den kommercielle del af Podimos forretning.

Derudover bliver Eva Lægdsgaard en del af ledelsen i Podimo, hvor hun vil få ansvar for partnerskaber og kontakten til podcastproducenterne. Eva Lægdsgaard kommer fra Spotify, hvor hun har været i ni år.

"Eva er et super godt scoop. Hun har gode erfaringer med at drive en international forretning, der spænder sig på tværs af forskellige markeder, og hun har stor forståelse for content og det at drive en streamingplatform," siger Morten Strunge.

Ud over Plenti har Morten Strunge også stiftet telefonselskabet Onfone og bogtjenesten Mofibo.

Investorer skyder millioner i dansk podcastplatform

Casper Christensen, Hella Joof og Third Ear skal lave podcast for ny betalingstjeneste

Tidligere DR-vært rykker til podcastplatformen Podimo

Morten Strunges nye podcastsatsning har Heartbeats om bord – og flere på vej 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs