MediaWatch

Ingen kvinder blandt de 10 mest spillede danske musikere

Top 10 over de danske kunstere, der sidste år blev spillet mest i radioen, består udelukkende af mandlige navne, viser en opgørelse fra Gramex. DR afviser, at mænd favoriseres på playlisterne.

Fra koncert på Roskilde Festival med den amerikanske kunster Princes Nokia. | Foto: /ritzau/Tobias Nicolai

Der er ingen kvinder på listen over de 10 danske kunstere, der sidste år fik mest spilletid i radioen. Det viser en opgørelse fra rettighedsorganisationen Gramex, skriver Politiken mandag.

Opgørelsen viser både de mest spillede danske sange, kunstere og musikere i 2018, og tæller bl.a. navne som Lukas Graham, Thomas Helmig, Nick og Jay og Mads Langer. Men der er altså ingen kvindenavne imellem i nogen af kategorierne.

Hos musikselskabernes interesseorganisation, Ifpi, mener Lasse Lindholm, direktør for kommunikation og public affairs, at listerne kalder på selvransagelse i brancen, mens musikansvarlig på P3, Mathias Buch Jensen, ser listerne som et udtryk for et åbenlyst strukturelt problem. Han afviser, at der er tale om favorisering af mandlige kunstnere i DR Radio.

"Vi er opmærksomme på, at det er et strukturelt problem og vil rigtig gerne gøre plads til kvinder, men vi sidder ikke og vælger musik ud fra, om det er en han, hun eller hen," siger han.

Tal fra musikrettighedsorganisationen Koda viste i marts, at kun en meget lille andel, 11 pct., af de rettighedspenge, der blev udbetalt til danske sangskrivere og komponister sidste år, gik til kvindelige sangskrivere.

Færre Koda-penge går til kvindelige komponister 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs