MediaWatch

JP/Politiken vil spænde ben for ny DAB-kanal, der kan redde 24syv

Hos JP/Politikens Hus giver man ikke meget for planerne om en ny DAB-kanal, der måske kan redde Radio24syv - i et høringsvar på vegne af JP/Pol, kritiserer et advokatselskab udbuddet for at være i strid med grundloven.

Foto: /Ritzau Scanpix/Anthon Unger

Mens det ikke har skortet på diskussionerne omkring bevarelsen af Radio24syv over de seneste måneder, så kommer der nu endnu et hårdt indlæg i debatten fra JP/Politikens side. I et høringssvar til udbuddet af den DAB-kanal, der måske kan redde Radio24syv, anklager mediehuset udbuddet for at være i strid med grundloven.

Det skriver Berlingske.

Radio24syv står til at skulle lukke, fordi kanalens ejere Berlingske Media og People Group ikke ønsker at byde på sendetilladelsen på FM4-båndet, efter Dansk Folkeparti har krævet, at stationens hovedredaktion skal ligge mindst 110 km fra København. Efterfølgende har der været så mange kritiske reaktioner, at regeringen og Dansk Folkeparti vil udbyde en sendetilladelse til en ny DAB-kanal, som mange mener er skræddersyet til Radio24syv. Og det er altså dette skræddersyede element, som har fået JP/Politiken til at indsende et høringssvar gennem sine advokater DLA Piper.

"Der vurderes ikke at være noget berettiget grundlag for at give Berlingske People særbehandling, herunder adgang til 280 mio. kr. i statsstøtte, alene fordi Berlingske People ikke er indstillet på at gennemgå en forandringsproces, hvor radiokanalen flyttes godt 100 km væk fra København," hedder det i høringssvaret, hvor JP/Politiken opfordrer til, at udbuddet bliver annulleret.

Kulturminister Mette Bock ønsker ikke at forholde sig til JP/Politikens kritik med henvisning til valgkampen, men hos Radio24syv kalder direktør Jørgen Ramskov kritikken for "noget vrøvl". Omend han medgiver, at en kanal som Radio24syv, som allerede i drift har visse fordele, så afviser han, at det skulle betyde, at det er umuligt for andre at søge.

Regionale mediehuse er eneste ansøger tilbage i konkurrencen om FM4-kanal

24syv vil lukke podcastplatform – eksterne udgivere har pakket sammen

Ny DAB-kanal har kurs mod løsere reklametøjler end FM4 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs