MediaWatch

Minister afviser ny DAB-kanal er skræddersyet til Radio24syv

Kulturminister Mette Bock (LA) erkender, at udsigten til Radio24syvs lukning har spillet ind på omlægningen af det planlagte udbud af en ny DAB-kanal. Men hun afviser, det skulle være en skræddersyet gave til radiostationen.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019

Udbuddet af den nye DAB-kanal med fokus på kultur og aktualitet er ikke en skræddersyet gave til Radio24syv, der i dag lever på FM4-båndet, men til november mister sin sendetilladelse. Det slår kulturminister Mette Bock (LA) fast over for Altinget.

Flere har ellers tolket ændringen af udbuddet, regeringen sammen med Dansk Folkeparti indgik aftale om i sidste uge, som en redningskrans til den efterhånden otteårige public service-radio. Aftalen er kommet i stand, efter ejerne af Radio24syv for nylig har afvist at byde ind på en ny sendetilladelse på FM4 på grund af skærpede krav til radioens placering.

"Man kan ikke sige, at det er skræddersyet. For det første er det Medienævnet, der skal træffe den endelig beslutning. Dernæst lægger vi stadig stor vægt på, at der skal være en stærk kulturdækning. Denne her kulturkanal passer jo ikke til det Radio24syv, som vi har lige nu," siger Mette Bock (LA) til Altinget.

Mette Bock opfordrer samtidig andre aktører med interesse for den kulturradio med vægt på klassisk musik, som udbuddet oprindeligt var tiltænkt ifølge sidste års medieaftale, til at byde ind på radioen.

Den kommende public service-radio får et årligt budget på 70 mio. kr. de næste fire år - planen var tidligere at støtte kanalen med 30 mio. kr. årligt i otte år.

Ny aftale sender 70 millioner årligt til ny DAB-kanal 

Radio24syv: "Det ser interessant ud. Det må man sgu sige"

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs