MediaWatch

24syv-chef: Det vil blive en radikalt anden radio

Det vil sende Radio24syvs programafdeling, der står for hovedparten af radiostationens sendeflade, ind i problemer, hvis den nuværende udbyder at Radio24syv skal drive den uden for hovedstaden, lyder det fra programchef Mads Brügger.

Foto: Niels Christensen/Polfoto/Arkiv

Når den fjerde landsdækkende public service-kanal FM4, der i dag huser Radio24syv, om en måneds tid bliver sendt i udbud på ny, er det med væsentligt andre krav, end radioen i dag drives efter. Blandt andet skal 70 pct. af medarbejderne være bosiddende mindst 110 km fra Københavns centrum. Det vil få radikal betydning for radiokanalen, lyder det fra programchef Mads Brügger i Berlingske.

"Programafdelingen tegner sig for cirka 17 ud af døgnet 24 timer, og hvis 70 pct. af det skal flyttes til Jylland, ville det være en fuldstændig radikalt anden radio," siger han og tilføjer, at han ikke ved, om det bliver bedre eller dårligere radio, men det bliver helt anderledes end Radio24syv er i dag.

Programafdelingen har ifølge Brügger omkring 40 værter tilknyttet. Hvor mange der vil være nødt - og villige - til eventuelt at flytte til Aarhus for at optage deres programmer, ved han ikke. Han påpeger derfor, fremtidige værter formentlig vil skulle findes i Aarhus og omegn, hvilket også vil kunne mærkes i programfladen, skriver Berlingske.

Havde der i stedet været tale om, at det kun var halvdelen af de ansatte, der skulle udflyttes, kunne man ifølge Brügger bevare den eksisterende afdelingsstruktur i et vist omfang, men som de geografiske vilkår nu er skruet sammen, bevæger det sig "et godt stykke over smertegrænsen", lyder det.

Udbuddet af FM4 går officielt i gang onsdag i næste uge - efter en lille måneds forsinkelse.

Vilkårene har været genstand for længerevarende debat. I medieforliget fra sidste år blev der lagt op til, at alle administrative medarbejdere, mindst halvdelen af de redaktionelle medarbejdere og kanalens hovedsæde skulle placeres vest for Storebælt. Men da rammerne i december blev sendt i høring, var det vekslet til et krav om, at 60 pct. af de redaktionelle medarbejdere skulle være placeret 110 km fra Københavns centrum, mens kravet til administrative medarbejder var droppet, fordi det var i strid med EU-regler.

Siden er det så kommet frem, at Dansk Folkeparti ønskede kravet til forankringen i provinsen strammet, og det har forsinket udbuddet indtil nu.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs