MediaWatch

Radio24syv-journalist vinder Kristian Dahls Mindelegat

Thomas Foght vinder journalistpris for sin afdækning af kinesiske forsøg på at lægge pres på Danmark og danske institutioner.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Thomas Foght, journalist på Radio24syv, vinder Kristian Dahls Mindelegat for serien "Kina i kulissen". Det oplyser Kreds 1 under Dansk Journalistforbund på sin hjemmeside.

Prisen uddeles til Thomas Foght for hans afdækning af, "hvordan Kinas diplomatiske indflydelsesvirksomhed har forsøgt at lægge et pres på Danmark og danske institutioner," skriver Kreds 1.

"I juryen var vi meget enige om, at prisen i år skulle gå til Thomas Foght, da han egenhændigt og meget selvstændigt har leveret årets – blandt unge journalister – bedste og vigtigste journalistiske afdækning," udtaler Michael Bech, der til dagligt arbejder på TV 2 og er formand for juryen bag prisen, til Kreds 1's hjemmeside.

Kristian Dahls Mindelegat uddeles til en yngre journalist, der er medlem af Kreds 1, og "som med lødig journalistik har skabt øget interesse for og debat om sit stofområde".

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs