MediaWatch

DR lægger flere brikker i radiopuslespil

Fordelingen mellem programmer, der skal prioriteres på flow-kanaler og som podcast, bliver skarpere i DR op til lukningen af tre radiokanaler næste år. Jazz-musikken får sin egen faste aften på P2.

Radiochef i DR Medier, Gustav Lützhøft | Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

DR slår flere streger i skitsen til en ny og mere digital programstruktur for radiotilbuddet, skriver DR Kommunikation.

Fremover bliver programmenuen delt ind i tre hovedkategorier, der ligger til grund for publiceringsstrategien, nemlig traditionel radio på FM, flow-radio, programmer til både flow og on demand, podcasts og så de rent digitale podcastudgivelser.

"Nu har den aktive lytning fået en renæssance, hvor folk fordyber sig i for eksempel podcasts og lydbøger, og det har DR også taget bestik af. På mange måder er det ikke radikalt anderledes, vi skal lave radio, fordi vi laver flere podcasts. Det er mere, at vi omstiller produktionen og strategien efter det og gør radioen klar til den digitale fremtid," siger radiochef Gustav Lützhøft til DR.

Fra 2020 forsvinder de tre digitale radiokanaler P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz, og her skal podcast tænkes mere ind for at formidle de musikgenrer, som kanalerne har været centreret om, rock, pop og jazz. Derudover får jazzmusikken en fast plads fredag aften på FM og flytter ind på P2, der ellers er forbeholdt den klassiske musik efter kl. 18.

Derudover vil DR tænke flere programserier ind i radiotilbuddet, som samtidig skal udkomme på faste tidspunkter, der passer og former lyttervaner. Her fremhæver radiochefen bl.a. ’P1 Dokumentar’, der er omlagt til et serielt format, hvor der kommer et nyt afsnit hver torsdag morgen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs