MediaWatch

Mette Bock advarer om angreb mod armslængdeprincippet

Udflytningen af Radio24syv er et eksempel på, "at der er et pres," mener kulturminister Mette Bock. Ifølge hende er armslængdeprincippet truet.

Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Armslængdeprincippet er under direkte angreb, lyder det fra kulturminister Mette Bock (LA) i et interview med Jyllands-Posten.

Hun påpeger, at der foregår "en krig" mellem medierne og det politiske system og fremhæver Trumps USA som det mest tydlige eksempel.

Men også herhjemme ser kulturministeren flere meldinger fra regeringens støtteparti Dansk Folkeparti som eksempel på, at politikerne blander sig for meget i mediernes drift.

Eksempelvis Dansk Folkepartis ønske om at flytte Radio24syv til Jylland. Det var "bestemt ikke" regeringens politik, understreger ministeren.

"Det er et eksempel på, at der er et pres. Jeg er også stor modstander af, at vi skal blande os i, hvor mange distrikter DR skal have, eller hvor mange medarbejdere der skal sidde de enkelte steder. Det skal vi holde os fra. Det, der skete med Radio24syv, var det muliges kunst, og i det mindste fik vi forhindret, at det blev en 100 procents udflytning. Men det var ikke nogen god løsning," siger Mette Bock til Jyllands-Posten.

I sidste ende blev regeringen og DF i forbindelse med medieforliget enige om, at Radio24syv - eller en anden kanal på samme frekvens - fremover skal have hovedsæde 110 km fra centrum af København.

Minister tager første skridt mod udbud af Radio24syv-frekvens

Minister afviser ekstrabevilling til Forfatterskolen

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere