MediaWatch

Europa-Parlamentet stemmer digitale radioer ind i nye biler

Alle biler i EU skal fremover kunne modtage DAB/DAB+, har Europa-Parlamentet nu vedtaget. Der kan gå nogle år, før det bliver til lov i Danmark.

Foto: Ritzau Scanpix/Jan Jørgensen

Europa-Parlamentet har i denne uge stemt ja til et nyt direktiv, der betyder, at alle nye biler i EU skal være i stand til at modtage digital radio på DAB/DAB+. Det skriver Danske Medier.

Direktivet er en del af EU-Kommissionens digitale strategi og har til formål at sikre bilisterne adgang til digital radio, uanset hvor i EU de køber en ny bil. Det har længe været et ønske fra den europæiske radioorganisation AER, skriver Danske Medier.

Biler har gennem længere tid været en af hovedpinerne i forbindelse med udbredelsen af DAB-radio, idet det hidtil ikke har været standardudstyr i mange biler, hvilket koster lyttere. I Danmark er Teracom gatekeeper på tilladelserne til at sende den landsdækkende kommercielle radio på DAB.

Direktivforslaget i EU-regi skal først godkendes af ministerrådet, inden medlemslandene har to år til at implementere det i de nationale lovgivninger.

Prognose skubber slukningen af FM-radio mindst syv år frem i tiden

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs