MediaWatch

Europa-Parlamentet stemmer digitale radioer ind i nye biler

Alle biler i EU skal fremover kunne modtage DAB/DAB+, har Europa-Parlamentet nu vedtaget. Der kan gå nogle år, før det bliver til lov i Danmark.

Foto: Ritzau Scanpix/Jan Jørgensen

Europa-Parlamentet har i denne uge stemt ja til et nyt direktiv, der betyder, at alle nye biler i EU skal være i stand til at modtage digital radio på DAB/DAB+. Det skriver Danske Medier.

Direktivet er en del af EU-Kommissionens digitale strategi og har til formål at sikre bilisterne adgang til digital radio, uanset hvor i EU de køber en ny bil. Det har længe været et ønske fra den europæiske radioorganisation AER, skriver Danske Medier.

Biler har gennem længere tid været en af hovedpinerne i forbindelse med udbredelsen af DAB-radio, idet det hidtil ikke har været standardudstyr i mange biler, hvilket koster lyttere. I Danmark er Teracom gatekeeper på tilladelserne til at sende den landsdækkende kommercielle radio på DAB.

Direktivforslaget i EU-regi skal først godkendes af ministerrådet, inden medlemslandene har to år til at implementere det i de nationale lovgivninger.

Prognose skubber slukningen af FM-radio mindst syv år frem i tiden

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs