MediaWatch

Satireprogram rykker fra Radio24syv til Den2radio

Efter mere end tre år som fast og prisvindende del af Radio24syv stopper kræfterne bag satireprogrammet "Den korte radioavis" og "Den korte weekendavis" på kanalen og går til internetradioen Den2radio.

Satirefiguren Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, der igennem mere end tre år har dissekeret nyhedsstrømmen i satireprogrammet "Den korte radioavis" bryder op fra Radio24syv og flytter kanal. Det fremgår af et tweet fra den fiktive, rapkæftede senioreporter, der spilles af skuespilleren og musikeren Frederik Cilius.

"@radio24syv kan rende mig i røven. Nu går jeg til @den2radio og laver nyheder! Hver dag! Live! Vi høres ved," lød det i tweetet mandag.

Holdet bag Den korte radioavis, der foruden Frederik Cilius tæller Rasmus Bruun og producer Zissel Astrid Kjertum-Mohr, flytter i stedet til internetradioen Den2radio, hvor de får daglig sendetid med programmet "Den anden radioavis", skriver bl.a. Berlingske.

Hvorfor programmet stopper på Radio24syv, vil programcheferne på Mads Brügger og Mikael Bertelsen ikke nærmere ind på over for avisen, men kalder det et personaleanliggende.

"Nu får vi noget andet. Kirsten Birgit er jo ikke den eneste, der kan finde ud af at lave radio i Danmark. Det kan godt være, at det har været et meget hypet program, men i det store hele betyder det ikke noget, at vi mister det. Det, som trækker, er meget mere vores daglige debatprogrammer," siger Mikael Bertelsen til Berlingske.

Den korte radioavis gik i luften på Radio24syv i februar 2015 og sendte på hverdage tre år i streg frem til december sidste år. Programmet har vundet adskillige priser, herunder Prix Radio i både 2015, 2016 og 2017.

I foråret blev programmets sendetid ændret fra mandag til fredag til ugentligt og skiftede navn til Den korte weekendavis. Med skiftet til Den2radio får Kirsten Birgit igen fast plads i den daglige sendeflade.

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs