MediaWatch

Mette Bock ærgrer sig over udflytningen af Radio24syv

I medieprogrammet "Q&A" på Radio24syv gjorde kulturminister Mette Bock (LA) status over medieforliget, der nu har to måneder på bagen. Udflytningen af 50 pct. af værtskanalen ærgrer hende.

Niels Ahlmann Olesen
Kulturminister Mette Bock (LA). Foto: Niels Ahlmann Olesen

Udflytningen af Radio24syv var ikke en del af regeringens udspil til et nyt medieforlig. Det slog kulturminister Mette Bock (LA) fast med syvtommersøm, da hun tidligere på ugen gæstede radiokanalens ugentlige medieprogram "Q&A".

Her understregede hun, at hun personligt er ærgerlig over, at regeringen og DF har lavet en aftale om, at mindst halvdelen af Radio24syv skal flyttes ud af hovedstaden.

"Det var ikke en del af regeringens forslag. Vi synes, Radio24syv har gjort det rigtig godt, og vi synes, det har fungeret godt, og man er begyndt at ansætte medarbejdere også andre steder i Danmark (...) Men der skal jo skabes et flertal, og det var så Dansk Folkeparti, som kom til at levere det flertal," sagde Mette Bock i programmet og tilføjede, at det ikke havde været bedre med et flertal leveret af Socialdemokraterne, som faktisk ønskede en fuld udflytning af Radio24syv.

I medieforliget er aftalepartierne blevet enige om en nedgang i kanalens budget fra 94,8 mio. kr. i 2019 til til 83 mio. kr. i 2023. Ligesom det af aftaleteksten fremgår, at mindst halvdelen af de redaktionelle medarbejdere på kanalen, inklusiv freelancemedarbejdere, samt alle administrative medarbejdere skal være ansat vest for Storebælt.

"Man kan sige, at det, regeringspartierne har gjort, er, at der i hvert fald er en mulighed for, at hvis 24syv ønsker at byde ind (på frekvensen, red.) igen, så kan man fortsætte med en række af de aktiviteter, som man nu har fået opbygget gennem otte år her i København," sagde kulturministeren i Q&A.

"Synes du, hvis du skal være ærlig, at det var et dumt aftryk, Dansk Folkeparti fik sat på aftalen med den her del, der handler om Radio24syv?" spurgte Henrik Qvortrup videre.

"Jeg ville aldrig bruge ordet dumt. Men ja, jeg synes, at man som politikere skal holde en vis armslængde i forhold til, hvordan folk placerer og organiserer sig. Jeg har selv været chefredaktør i mange år, og jeg har selv haft den indstilling, at jeg er ligeglad med, hvor folk bor og sover, hvis de bare leverer det, de skal," svarede hun.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere