MediaWatch

DR-journalist modtager Carsten Nielsen legatet

Jesper Tynell, journalist på P1's Orientering, kan skrive endnu en hæder på cv'et, efter han i går modtog legat.

/Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: /Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Årets udgave af Carsten Nielsen legatet blev søndag givet til Jesper Tynell, journalist på Orietering på P1. Det skriver Dansk Journalistforbund.

Legatet, der har fået sit navn efter Dansk Journalistforbunds grundlægger og formand gennem 10 år, gives til et medlem af forbundet, der "med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds­- og kulturdebatten, eller som har markeret sig ved en særlig faglig indsats". Og den beskrivelse lever Jesper Tynell altså op til.

"Det er legatkomiteens opfattelse, at Jesper Tynell lever op til formålet i enhver forstand. Han har markeret sig ved en særlig faglig indsats i forhold til offentlighedsloven, og han er en tydelig og markant stemme i samfundsdebatten," sagde Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund, i sin tale, da han overrakte prisen.

Bl.a. Jesper Tynells dækning af Tibet-kommissionen og dens arbejde har de seneste måneder tiltrukket sig opmærksomhed.

Med Carsten Nielsen legatet følger 20.000 kr. og en bronzefigur lavet af Jørgen Haugen Sørensen. Blandt de tidligere modtagere af legatet er Uffe Gardel, Kaare R. Schou og Lene Sarup.

Jesper Tynell har gennem årene vundet en lang række priser, herunder FUJ-prisen i 2009 og 2015 og Cavlingprisen i 2010.

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere