MediaWatch

Ramskov: Radio24syv-konstruktion skader ikke redaktionel frihed

Selvom Radio24syv er drevet for statslige penge, er armslængdeprincippet intakt, skriver radioens adm. direktør Jørgen Ramskov som svar på en kritik af radiokanalens konstruktion, som JP/Politikens Hus adm. direktør, Stig Ørskov, har rejst.

/ritzau/Gregers Tycho
Foto: /ritzau/Gregers Tycho

"Som bekendt er Radio24syv resultatet af, at et udenlandsk ejet mediehus i sin tid lod hånt om redaktionelle frihedsprincipper og som den eneste lod sig spise af med statens penge".

Sådan skrev JP/Politikens Hus adm. direktør Stig Ørskov i et indlæg i Politiken for nylig, hvor han advarede mod at private medier lader sig besnære af muligheden for at opbygge og drive medier på statsstøtte.

Den udlægning går Radio24syvs adm. direktør, Jørgen Ramskov, i rette med i en kommentar i Politiken mandag, hvor han afviser, at konstruktionen bag Radio24syv svækker radioens redaktionelle frihed.

"Der er bestemt mange bekymrende forslag i regeringens medieudspil. Forslag, der, hvis de gennemføres, vil styrke statens indflydelse på medierne. Det er en seriøs debat værd," lyder det.

"Men at kaste Radio24syv ind i debatten som et skrækeksempel på statslig styring af det redaktionelle indhold er udtryk for en uvidenhed, jeg aldrig ville have tillagt Ørskov," skriver Jørgen Ramskov, der ikke mener, at det i sig selv svækker armslængdeprincippet til det konkrete indhold i radioen, at staten har sat de ydre rammer for public service-radioen, der er finansieret af skatteborgerpenge.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere