MediaWatch

DF kræver Radio24syv flyttet til Jylland i nyt medieforlig

Dansk Folkeparti stiller krav om at flytte Radio24syv til Vestdanmark før forhandlinger om nyt medieforlig.

Dansk Folkeparti kræver Radio24syv flyttet ud af København og til Vestdanmark. Det skriver DR Nyheder.

Partiet har tidligere foreslået at flytte radiokanalen til Jylland. Men partiet gør det nu til et decideret krav til regeringen før forhandlingerne om et nyt medieforlig, der indledes efter påske.

"Det er et meget vigtigt krav for os," siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Ifølge Dansk Folkeparti er det udtryk for geografisk ubalance, når de to nationale taleradioer - Danmarks Radios P1 og Radio24syv - begge ligger i København.

Derfor skal den ene radiokanal flyttes ud af København og til Vestdanmark. Det vil være mest oplagt at flytte Radio24syv til Aarhus, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

"En stor del af vores fælles oplevelse af, hvad det er for et land, vi lever i, kommer fra medierne. Og vi ved, at man rapporterer i udgangspunktet derfra, hvor man selv ser tingene," siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Allerede i Dansk Folkepartis medieudspil fra 2016 fremgik det, at partiet havde et ønske om at Radio24syv skulle flyttes ud af hovedstaden og til Jylland. Det er dog først nu, at partiet fremsætter det som et decideret krav i forhandlingerne.

Opbakning fra flere partier

Radio24syvs sendetilladelse udløber i oktober 2019. Det skal skrives ind i et kommende medieforlig, at kanalen herefter skal flytte, lyder det fra DF.

Kulturminister Mette Bock (LA) vil efter påske fremlægge regeringens bud på et medieforlig. Først herefter vil hun kommentere forslaget. Det oplyser hun til DR.

Socialdemokratiet bakker op om forslaget. Debatten om Radio24syvs placering blev oprindeligt skudt i gang af Socialdemokratiets Benny Engelbrecht. Han slog til lyd for, at radiokanalen flytter ud af København, og den tanke har mødt opbakning fra partifællen Mogens Jensen, der er Socialdemokratiets medieordfører, samt DF og Venstres medieordfører, Britt Bager.

Radio24syvs chefredaktør, Jørgen Ramskov, siger til DR, at en flytning vil betyde, at man ikke kan lave Radio24syv, som vi kender det i dag.

I et interview med Jyllands-Posten i begyndelsen af 2017 henviste Jørgen Ramskov desuden til, at en lavere andel af Radio24syvs lyttere sammelignet med P1's lyttere bor i og omkring København.

"Jeg tror ikke, at det afgørende er geografi. Det afgørende er psykologi. Evnen til at finde relevante historier, som optager folk," sagde han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs