MediaWatch

Virksomhed politianmelder journalist på Radio24syv

En journalist på Radio24syv er blevet politianmeldt for at misbruge en persons NemID under research til en historie. Chefredaktør Jørgen Ramskov afviser, der er sket nogen skade.

En journalist hos radiostationen Radio24syv er blevet politianmeldt af virksomheden Practio for at have forsøgt at udnytte en falsk identitet til at forny en recept på p-piller. Det skriver Journalisten.

Ifølge selskabets kommunikationsdirektør Lars Dyrhagen, har den unavngivne journalist overtrådt straffelovens paragraf 174, der omhandler, hvis en person udnytter et dokument, som tilhører en anden. Overtrædelsen er så grov, at Practio har set sig nødsaget til at politianmelde den, fortæller han til fagbladet.

Sagen udspringer af, at Radio24syv fik et tip om, at man kan få receptpligtige p-piller ved at logge sig ind med falsk navn på sitet Practio, som virksomheden af samme navn står bag.

En journalist på radiostationen forsøgte så for at teste historien, forklarer Jørgen Ramskov, ansv. chefredaktør på Radio24syv, der understreger, at han ikke mener, der er sket nogen skade i den forbindelse.

"Jeg mener, at det, vi har gjort, berettiges af historiens vigtighed. Det er ikke noget, vi kunne have afklaret ved bare at spørge virksomheden, og vi kunne i vores research ikke finde kilder, der fortalte om deres oplevelser. Samtidig mener jeg, at skaden er ganske lille. Faktisk er der slet ikke noget skade. Og vi viste jo, at det ikke kan lade sig gøre at bruge falsk identitet,"” siger Jørgen Ramskov til Journalisten og tilføjer, at han tager anmeldelsen ganske roligt.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs