MediaWatch

Pressens frihed trumfede politiets påbud i motorvejssag

Det var "tilstrækkeligt begrundet", at politiet i 2015 beordrede pressen væk fra den Sønderjyske Motorvej, men pressens ret og pligt til nyhedsformidling går forud for politiets interesse i sagen, fastslår byretsdom.

Foto: /Ritzau Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Politiet var i sin gode ret til at bede pressen om at forlade stedet, men journalister og fotografer var alligevel berettiget til at være på stedet.

Det er hovedkonklusionen i den dom, der blev afsagt mandag ved Retten i Sønderborg, hvor Politikens fotograf Martin Lehmann var på anklagebænken. Sagen rækker tilbage til september 2015, da en større gruppe flygtninge gik fra grænsen nordpå på Sønderjyske Motorvej. På et tidspunkt 9. september påbød politiet pressens repræsentanter at forlade motorvejen, men det nægtede Martin Lehmann altså.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs