MediaWatch

Salget af DAB-radioer steg mange tusinde sidste år

Indkøbet af radioer tog et gedigent hop fremad sidste år. Det skyldes bl.a. skiftet i den digitale radiosending fra DAB til DAB+.

Jens Dresling/Polfoto
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Der blev langet mange flere bærbare radioer over disken sidste år, skriver Berlingske Business.

Tal fra analysehuset GfK, der får salgstal fra detailhandlen, viser, at der sidste år blev solgt 34,5 pct. flere radioer end året før – altså mere end en tredjel. I alt blev der købt og solgt 95.000 styk radioer.

Fremgangen skyldes ikke mindst skiftet i den digitale sendeteknologi fra DAB til DAB+ i efteråret, der betød, at nogle danskeres DAB-radio ikke længere kunne modtage signalet, hvis radioen ikke var bygget til både DAB og DAB+.

Omvendt gik det med salget af fladskærme, der dykkede fra 540.000 fladskærmsfjernsyn i 2017 til 368.000 i 2017. Dog er salget i december ikke med i opgørelsen.

Overgangen til DAB+ har givet plads til flere digitale radiokanaler, som bl.a. Ekstra Bladet har købt sig ind på.

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere