MediaWatch

DR kritiserer Radio24syv for at viderebringe klip fra skrottet julekalender

Radio24syv har spillet klip fra adskillige afsnit af DR's aflyste julekalender "Jul i republikken" i æteren. Ifølge DR viser det mangel på respekt for ophavsretten, men det afviser Radio24syvs chefredaktør.

Selvom det er godt tre uger siden, at DR valgte at skrotte radiojulekalenderen "Jul i republikken", der skulle være sendt på DR P1, fortsætter den med at hjemsøge public service-stationen. De første otte færdigklippede afsnit af serien er nemlig blevet sendt ud til flere medier, hvorefter bl.a. Radio24syv har valgt at bringe klip fra afsnittene i flere af sine programmer. Det kritiserer DR nu, skriver Politiken.

"Vi kan konstatere, at Radio24syv har spillet flere afsnit af DR’s ’Jul i republikken’ i deres sendeflade. Det synes vi grundlæggende ikke er i orden, og vi håber, at Radio24syv fremadrettet vil respektere, at det er et ophavsretligt beskyttet materiale," udtaler Martin Bekker Bauer fra DR Kommunikation i en mail til Politiken.

Radio24syv afviser dog, at der skulle være ophavretlige problemer i forbindelse med de klip fra julekalenderen, som er blevet viderebragt i bl.a. satireprogrammet "Den Korte Radioavis" og kulturprogrammet "AK24syv".

"Vi har kun spillet uddrag fra julekalenderen. Ophavsretten ligger hos DR, og derfor har vi ikke offentliggjort hele eller halve afsnit," siger ansv. chefredaktør Jørgen Ramskov til avisen og tilføjer, at han ikke ser det som anderledes, end hvis eksempelvis Politiken ad omveje havde modtaget et dokument fra Forsvarsministeriet og videreformidlede dele af det i en artikel. Sammenligningen kan drages, fordi sagen har offentlig interesse, da det rejser en diskussion om, hvorvidt DR ligger under for politisk pres, mener han.

Radiostationen er ikke den eneste til at fatte interesse for den aflyste julekalender. I begyndelsen af december meddelte det københavnske teater Aveny T, at det vil lave en opsætning af "Jul i republikken" som en engangsforestilling. Biletterne til forestillingen blev udsolgt på fem minutter.

Kulturminister Mette Bock (LA) blev i sidste uge kaldt i samråd af Alternativet, hvor hun skal svare på, om DR droppede julekalenderen af politiske hensyn.

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs