MediaWatch

Kvindelig mediechef undersøges for sexchikane

En kvindelig medieleder på Sveriges Radio beskyldes ifølge den svenske avis Expressen for sexchikane. Det skriver Finans.

I Sverige har #metoo-kampagnen hidtil kun ramt mandlige mediefolk, men nu beskyldes også en kvindelig mediechef ifølge svenske Expressen for sexchikane. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge Expressen er den pågældende kvinde programleder på Sveriges Radio, SR, og nu har ifølge avisen talt med og rørt ved medarbejdere på upassende måder og lagt op til flere både i og uden for arbejdstiden. Derudover beskyldes hun for at fryse medarbejdere ud, hvis de siger hende imod.

"Hun er trådt over grænsen med så mange. Det handler ikke kun om en seksuel opførsel, man har også tilladt hende en magtadfærd, som ingen chef har gjort op med," siger en anonym SR-medarbejder til Expressen.

Hos SR fortæller pressechef Claes Bertilson, at man gennem de seneste tre uger har været i gang med en intern undersøgelse på arbejdspladsen.

Svensk TV-chef stopper efter anklager om sexchikane

Schibsted hjemsender chef efter anklager om overgreb

Weinstein sagsøger sit gamle firma for at få fat i e-mails

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere