MediaWatch

Radio

Berlingske holder døren åben for Bauers digitale radiosalg

Bauer Media vil sælge reklamer for eksterne podcastproducenter. Det er man åben for hos Berlingske, der har det kommercielle ansvar for Podcast24syv, mens Heartbeats afviser blankt. Bureauer er ikke enige om, hvorvidt Bauer kan nå udmeldt vækstmål.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Public Service Puljen trak overskrifter, copyright-direktiv blev forhandlet på plads, og MediaWatch satte fokus på mikroinfluenter. Kom med på rundtur til ugens vigtigste begivenheder.

Regeringen foreslår justering af tilskuddet til FM4

En teknikalitet om moms får Kulturministeriet til at foreslå, at tilladelseshaveren til at sende radio på FM4 i de første år fra 2019 og frem får statsligt tilskud fra finansloven frem for, som der er lagt op til, fra licensmidler.

Spotify køber to podcastselskaber

Streamingtjenesten hæver indsatsen på podcasts og har fundet tegnebogen frem og købt to selskaber på podcastmarkedet. Prisen er over en milliard kroner ifølge medie.

Bureauer ser ingen stor guldgrube i reklamevinduer på FM4

Er 12 minutters reklame i døgnet og sponsorering af programmer nok til at kompensere for det faldende statstilskud for FM4, hvor Radio24syv i dag sender? Taleradio er nyt og svært land at bedømme kommercielt ifølge tre mediebureauer.

DR's nye bestyrelse sætter sig om bordet til marts

DR's nye bestyrelse får debut i et år med store omstillinger af public service-huset. Bestyrelsen, der har syv nye medlemmer, har netop fået en introduktion til DR. Første bestyrelsesmøde følger om en måneds tid.

Teracom køber netværksleverandør

Med købet får Teracom Danmark, der står for dele af sendenet på radio herhjemme, tilført kompetencer inden for design, installation og service af blandt andet IoT-teknologi.

Radiobejlere vil have skruet på reklamereglerne for FM4

12 minutters reklamer i døgnet forslår som en skrædder i helvede, mener flere aktører, der har afgivet høringssvar forud for udbuddet af FM4-kanal. Krav til placeringen af redaktionelle medarbejdere får også kritiske bemærkninger med på vejen.

Danske Medier vil lukke døren for Bauer i nyt radioudbud

De private mediers organisation er imod planerne om at tillade reklame på FM4, der i dag huser Radio24syv. Samtidig vil foreningen i praksis forhindre Bauer Media i at drive kanalen. Bauer-direktør er uenig og ser mulighed for millionindtægter på kanalen.

Regeringen ændrer geografiske krav i udbud af Radio24syv

Regeringen slækker på kravet om, at den kommende kanal på FM4, hvor Radio24syv i dag sender, skal være placeret "vest for Storebælt", og afliver samtidig krav til, hvor de administrative medarbejdere skal være ansat. Det viser udkast til radioudbud.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Danskernes streamingvaner, opkøb og politisk reklame på tv var nogle af de sager, som fyldte i den danske mediebranche i ugens løb, hvor også forlagene åbnede en dør for fremtidige samarbejder, der skal stille dem stærkere i konkurrencen mod Amazon.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere