MediaWatch

Trump forudser lys fremtid for fratrådt pressetalsmand

Sean Spicer har sagt op som pressetalsmand for Det Hvide Hus i protest mod ny kommunikationsdirektør, skriver New York Times. Spicer er en vidunderlig person, lyder reaktionen fra Trump.

Efter alt at dømme bærer præsident Donald Trump ikke nag over, at hans pressetalsmand i Det Hvide Hus, Sean Spicer, fredag formiddag amerikansk tid valgte at sige op.

"Sean Spicer er en vidunderlig person, som stod model til en masse uforskammetheder fra de falske medier - hans fremtid tegner lys," skriver præsidenten på Twitter sent fredag aften lokal tid.

Ifølge The New York Times var Sean Spicer tilsyneladende uenig i Donald Trumps udvælgelse af den 52-årige finansmand Anthony Scaramucci som ny kommunikationschef i Det Hvide Hus.

Trump tilbød fredag klokken ti jobbet til Scaramucci, mens han bad 45-årige Spicer om at blive.

Men ifølge The New York Times sagde Spicer til Trump, at han mente, at valget af Scaramucci var en stor fejltagelse og sagde sit job op.

Efterfølgende skrev Sean Spicer på Twitter, at det har været en ære at arbejde med Trump.

"Det har været en ære og et privilegium at tjene præsidenten og dette fantastiske land. Jeg vil fortsætte mit arbejde august med," skrev han.

Anthony Scaramucci kommer til at erstatte Mike Dubke, der sagde op i maj. Siden Dubkes afgang har Sean Spicer ifølge britiske BBC passet begge job.

De seneste uger har Sean Spicers næstkommanderende, Sarah Huckabee Sanders, stået for de daglige briefinger, som oftest har været holdt uden tv-kameraer.

Anthony Scaramucci meddelte på sit første pressemøde fredag, at Sarah Huckabee Sanders er forfremmet og bliver ny pressetalsmand for præsident Donald Trump i stedet for Sean Spicer.

Spicer har været pressetalsmand for Det Hvide Hus, siden Trump blev taget i ed som præsident 20. januar i år.

/ritzau/

Trumps kommunikationschef træder tilbage efter tre måneder

Trump-rådgiver: "Alternative fakta" var min oscarbommert

Markante medier bliver udelukket fra pressemøde i Det Hvide Hus

Forsiden lige nu

Tv-status: Discovery og MTG vandt seerandele i 2017

Mediebureau kårer Discovery som "den store vinder i 2017", mens også MTG havde fremgang blandt de 19-50 årige. Omvendt gik TV 2 tilbage i målgruppen, men er stadig størst blandt alle danskere. Få et overblik over styrkeforholdet mellem kanalfamilierne i 2017 her.

Seneste Kommunikation

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere