MediaWatch

Bock udpeger tidligere DR-chef til ny arbejdsgruppe

Christian Nissen, tidligere generaldirektør i DR, skal være med til at udvikle nye ideer til de danske museer som medlem af en af to visionsgrupper, kulturministeren har nedsat.

/ritzau/Jakob Jørgensen
Foto: /ritzau/Jakob Jørgensen

Kulturminister Mette Bock (LA) vil have flere idéer på bordet til udviklingen af den danske museumsverden. Til det formål har hun nedsat to arbejdsgrupper, der skal finde nye idéer til de danske museer, før museumsfolk mødes til en konference til januar næste år.

Det oplyser kulturminister Mette Bock (LA) i en pressemeddelelse.

"For at sætte skub i processen nedsætter jeg nu to visionsgrupper, der skal præsentere forslag på konferencen. Alle er velkomne til at komme med idéer, som de to grupper kan arbejde med, siger Mette Bock.

Grupperne består af hver to personer hentet fra kultur og erhvervslivet: Astrid Gade Nielsen, kommunikationsdirektør i Danish Crown, og Christian Nissen, forfatter, rådgiver og foredragsholder og tidligere generaldirektør i DR samt Lene Bak, associeret partner hos rådgivningsvirksomheden Pluss, og Frank Birkebæk, direktør for museumskoncernen Romu.

Kulturministeren hæfter sig ved, at danske museer udvikler sig positivt med idéer, som tiltrækker publikum over hele landet.

"Men de statslige rammer skal følge med og understøtte dynamikken," siger Mette Bock.

Grupperne arbejder i løbet af efteråret. Alle interesserede kan inden december i år aflevere deres forslag til Kulturministeriet.

Støtte nye initiativer

I gruppernes kommissorium hedder det, at statstilskuddet skal støtte nye initiativer på museer. Staten giver årligt mindst én million kroner til alle statsanerkendte museer, hvis de får støtte fra anden side også.

På finansloven støtter staten de fem statslige museer: Nationalmuseet, Statens Museum for Kunst, Ordrupgaard, Hirschsprungs Samling og Det Grønne Museum.

Arbejdsgrupperne skal vurdere, om alle statsstøttede museer skal lave samme opgaver og ikke forske eller holde den samme kvalitet.

Statstilskuddet skal vurderes for at få klare og forståelige kriterier for støtten:

Tilskud skal ske efter aktivitet, man skal kunne støtte nye initiativer, museer skal kunne miste statsstøtten.

/ritzau/MediaWatch

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere