MediaWatch

Fake news og vold på Facebook giver politisk hovedpine

Sociale medier indeholder mange positive elementer, mener politikerne. Men der er også store problemer.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Spredning af falske nyheder samt videoer med voldsporno og selvmordsforsøg. Sådan noget florerer for meget på medier som Facebook.

Det mener medieordfører Mogens Jensen (S). Onsdag har han kaldt justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i samråd i Folketingets kulturudvalg om emnet.

Justitsministeren skal på samrådet redegøre for danske og europæiske muligheder for ved lov at forpligte sociale medier til at fjerne falske nyheder og voldsindhold.

Men man kan ifølge Pape ikke bare uden videre forpligte et socialt medie som Facebook til at følge medieansvarsloven.

"Medieansvarslovens ansvarssystem er bygget på de egentlige nyhedsmediers organisation. Herunder tilstedeværelsen af en redaktør og at der er foretaget en selvstændig bearbejdning af stoffet. Derfor kan vi ikke bare sige, at vi blot kan ændre i medieansvarsloven. Sociale medier udpeger ikke en redaktør. Og de større sociale medier har ikke hovedsæde i Danmark," siger Søren Pape Poulsen.

/ritzau/

Socialdemokraterne kalder Pape i samråd om falske nyheder

Zetland udgiver manual til kamp mod fake news

S opfordrer til handling over for Facebook

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere