MediaWatch

Bording-overskud presset af udvikling i Norge og Sverige

Resultaterne i Sverige og Norge trækker overskuddet ned hos kommunikationskoncernen F.E. Bording.

Udfordringer på det norske og svenske marked har betydet, at de oprindelige mål for 2015 ikke blev nået for Gladsaxe-virksomheden F.E. Bording, der bl.a. laver markedsføring og medierådgivning for virksomheder.

F.E. Bording, der bl.a. har TV 2's finansdirektør Peter Normann i bestyrelsen, kommer ud af 2015 med en omsætning på 610,8 mio. kr. og et resultat på bundlinjen på 24,8 mio. kr.

Ved årets start havde virksomheden sigtet efter en toplinje på 700 mio. kr. og et overskud på 30 mio. kr., men udfordringer i Norge og Sverige gjorde, at man ikke nåede i mål, da omsætningen i begge lande er faldet i 2015.

I Sverige var det blandt andet tabet af en større kunde, der pressede indtægterne, mens man i det norske er særligt udfordret på forretningsområdet "medieeksekvering". Her arbejder ledelsen i øjeblikket på en løsning, der kan ændre på den negative udvikling.

Resultaterne er der dog på linje med de forventninger, som virksomheden kom med i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal sidste år.

I Danmark, der er det største marked for koncernen, er omsætningen – modsat Sverige og Norge – steget, men det skyldes primært effekten af tidligere opkøb.

Flad udvikling i 2016

F.E. Bording venter i 2016 en omsætning på 630 mio. kr. og et driftsoverskud før skat, renter samt af- og nedskrivninger, EBITDA, på 55 mio. kr., hvilket peger på en nogenlunde flad udvikling i forhold til 2015.

Selskabet skriver i sit regnskab, at det i 2016 vil have fokus på at lave nye innovative løsninger, produkter og koncepter, som især vil have være i forhold til flere digitale løsninger.

"En vigtig opgave i 2016 bliver endvidere at sikre kritisk masse og vækst på de nye produkter og løsninger, som er udviklet i 2015."

"Dette skal gøres ved at optimere salget i de enkelte selskaber, men også ved at udvide salgskanalerne, det være sig enten via forhandlernet og eller ved at angribe nye markeder," skriver F.E. Bording i sit regnskab.

På aktiemarkedet bliver regnskabet dog modtaget positivt. Aktien stiger 3,2 pct. til 800 kr. under meget tynd handel.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs