MediaWatch

Finanssektorens kommunikationsfolk skifter job på stribe

Der er gang i svingdørene i bankernes og den finansielle sektors presseafdelinger. En række af de store selskaber har skiftet ud i presseteamet de seneste måneder, viser opgørelse.

Foto: David Perrin

Over 20 gange har finanssektorens kommunikationsafdelinger oplevet udskiftninger af chefen i år. Det fremgår af FinansWatch opgørelse over sektorens mange udskiftninger af presse og kommunikationschefer. Flere udskiftninger sker som følge af de rokader, som et centralt chefskifte naturligt udløser. Andre stillinger er enten nedlagt eller ændret.

Og udskiftningerne sker i alle dele af sektoren.

Således er Nina Z. Munch-Perrin blevet ansat som kommunikationsdirektør i Finansrådet. Hun havde inden været erhvervskorrespondent for DR Nyheder.

Ministerie rokade

I Finansministeriet stoppede Nikolaj Sommer som kommunikationschef i Finansministeriet for at blive chef for Regeringens kommunikationsenhed. Hans post erstattes af den tidligere medarbejder på FinansWatch, Heidi Birgitte Nielsen, der er forfremmet fra pressechef til kommunikationschef i Finansministeriet.

Niels Overgaard er gået fra jobbet som kommunikationschef i Danske Bank Corporate & Institutions for at blive selvstændig, og på hans post kommer Jens Gamborg.

Anders Klinkby er gået fra at være pressechef i ATP til direktør for Investeringsfondsbranchen, IFB og Stephan Ghisler-Solvang er gået fra at være pressechef i Nordea til at være pressechef i ATP.

Endelig fratrådte Morten Jeppesen "med øjeblikkelig virkning" som direktør for koncernkommunikation og public affairs i PFA. Han er i dag selvstændig kommunikationsrådgiver.

En af de udnævnelser, der stikker lidt ud, er jobskiftet for Bjørn Schwartz. Han går fra jobbet som chef for aktieanalysen i Sydbank til direktør for kommunikation og ledelsessekretariatet i Sydbank. Et markant skifte for den erfarne analytiker.

Og på grund af den store lyst til jobskifte, står en stribe jobs ledige:

Det drejer sig om Finansrådet, Nordea Bank Danmark og Finansministeriet, der søger en pressechef. Pensionskasserne PFA Pension og Pensiondanmark søger også en presse/kommunikationschef.

Jobskifte i finanssektorens kommunikationsafdelinger

Læs hele listen med ændringer her:

Niels Overgaard er gået fra jobbet som kommunikationschef i Danske Bank Corporate & Institutions for at blive selvstændig.

Michael Carlsen har fået nyt endnu ukendt job efter at have været kommunikations- og pressechef i Pensiondanmark.

Trine Ahrenkiel fik ansvaret for HR i Nykredit, i tillæg til ansvaret for kommunikation og CSR, som hun havde i forvejen.

Heidi Birgitte Nielsen blev forfremmet fra pressechef til kommunikationschef i Finansministeriet.

Nikolaj Sommer stoppede som kommunikationschef i Finansministeriet for at blive chef for Regeringens kommunikationsenhed.

Jens Gamborg  gik fra jobbet som chefkonsulent i Danske Banks koncernkommunikation til at blive kommunikationschef for bankens Corporates & Institutions division.

Anders Klinkby er gået fra at være pressechef i ATP til direktør for Investeringsfondsbranchen, IFB.

Stephan Ghisler-Solvang er gået fra at være pressechef i Nordea til at være pressechef i ATP.

Morten Jeppesen blev fyret som direktør for koncernkommunikation og public affairs i PFA. Han er i dag selvstændig kommunikationsrådgiver.

Jens Nüchel blev fyret som pressechef i Sampension.

Klaus Fridorf skiftede fra at være selvstændig kommunikationsrådgiver til at blive ny pressechef i Sampension.

Kristian Lund Pedersen er blevet pressechef i Industriens Pension.

Torben Groth Hansen blev fyret som kommunikationschef i Investeringsfondsbranchen, IFB. Stillingen blev nedlagt. 

Nina Z. Munch-Perrin blev ansat som kommunikationsdirektør i Finansrådet. Hun havde inden været erhvervskorrespondent for DR Nyheder.

Mikael Winkler blev fyret som pressechef i Finansrådet. Blev siden associeret partner i Resonans Kommunikation.

Thomas Søie Hansen gik fra jobbet som journalist i Finansrådet til presserådgiver for Morten Helveg Petersen og den Radikale folketingsgruppe.

Pia Stoklund sagde op som kommunikationschef i Nordea Bank Danmark for at blive kommunikationsdirektør i TDC.

Maria Lindeberg sagde op som senior presserådgiver i Nordea Bank Danmark for at blive pressechef i Coloplast.

Søren Hansen Reumert gik fra jobbet som kommunikationsdirektør i Sydbank til stillingen som kommunikationschef i Nordea.

Bjørn Schwartz gik fra jobbet som chef for aktieanalysen i Sydbank til direktør for kommunikation og ledelsessekretariatet i Sydbank.

Erik Q. Hansen blev forfremmet fra jobbet som chef for Jyske Banks ledelsessekretariat til direktør for kommunikation og markedsføring.

Kim Bové sagde op som pressechef hos Landbrug & Fødevarer for at blive pressechef i Erhvervs- og vækstministeriet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs