MediaWatch

4,8 mio. kr. til journalistik om Norden og Rusland

Nordisk Journalistcenter har fået tildelt 4,8 mio. kr. af Nordisk Ministerråd til at dække samarbejdet mellem Norden og Nordvestrusland over de kommende to år.

Foto: Colourbox

En undersøgelse af russisksproget nyhedsformidling er blandt fokusområderne, når Nordisk Journalistcenter (NJC) i løbet af de kommende to år sætter fokus på samarbejdet mellem Norden og Nordvestrusland. Det sker efter, at centret har modtaget en bevilling på 4,8 mio. kr. fra Nordisk Ministerråd for perioden 2016-2017.

”Inden for fokusområdet Journalistik i et moderne demokrati bliver en undersøgelse af kampen om nyhedsbilledet en vigtig hjørnesten. Der er tale om en undersøgelse af russisk og russisksproget nyhedsformidling, hvor nye initiativer som Meduza.io og andre kæmper med officielle russiske nyhedstjenester om at skildre nyhederne,” skriver NJC sin hjemmeside.

Der er tale om den største bevilling i centrets historie. Pengene betyder, at der i løbet af de næste to år søsættes omkring 30 nye projekter – herunder workshops, kurser og undersøgelser – med deltagelse af 300 nordiske og nordvestrussiske bidragydere.

Fælles for projekterne er, at de skal udvikle journalistik, demokrati og naboskab i Nordvestrusland og Norden.

Den daglige varetagelse af NJC har siden 1994 været en del af afdelingen for kurser og videreuddannelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX).

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs