MediaWatch

Medier: Spindoktor hjalp Holst i valgkamp

Flere medier bringer historier om, at forsvarsministeren brugte Region Syddanmark-ansat til at føre valgkamp.

Foto: Kaare Smith/Polfoto

Forsvarsminister Carl Holst (V) er kommet i i fornyet modvind i sagen om, hvorvidt hans nuværende spindoktor, Christian Ingemann Nielsen, førte valgkamp for Holst, mens han før valget var ansat af Region Syddanmark.

TV 2 Fyn har tirsdag offentliggjort en sms, som Holst sendte til tv-stationen under valgkampen, hvor han bad journalisterne kontakte Christian Ingemann for at få interviews.

"Må jeg foreslå for fremtiden, at ønsker om interview sker ved kontakt til Christian Ingemann. Christian har adgang til min kalender og kan tage imod besked om formål, ramme, vinkel osv. for interviewet," skrev Carl Holst til TV 2 Fyn.

DR Syd og DR Fyn bringer lignende oplysninger.

Op til en valgdebat på P4 Syd bad Carl Holst ifølge DR direkte Christian Ingemann afklare emnerne i debatten og finde ud af, hvem de politiske modstandere var.

Carl Holst var ellers kontaktet direkte på mail af DR Syd. Men efterfølgende lod Carl Holst Christian Ingemann stå for mailkorrespondancen.

Har tidligere afvist valgkamp-kritik

Det er i modstrid med tidligere udtalelser fra Holst, hvori han har understreget, at Christian Ingemann var ansat i et særligt projekt kaldet Smart Vækst og Velfærd.

"Han blev ansat i et job inden for "Smart Vækst og Velfærd" samt den daglige ledelsesbetjening. Jeg vil 100 procent afvise, at han har ført valgkamp for mig," sagde Carl Holst til Vejle Amts Folkeblad, da kritikken af Ingemanns rolle blev rejst første gang.

I den pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet, hvor Ingemann blev præsenteret som ministerens særlige rådgiver, fremgår det dog, at Ingemann har været presserådgiver for direktionen i Region Syddanmark.

Og det fremgår af et cv for Christian Ingemann fra kommunikationsbureauet Kyster Presse, at Ingemann skulle have været personlig assistent for Holst.

Men Region Syddanmark afviser på sin side, at der har været ansat en presserådgiver for direktionen. Og Holst har tidligere afvist, at Ingemann skulle have været hans personlige assistent.

Radio24syv har offentliggjort en mail, hvori Christian Ingemann besvarer nogle spørgsmål om brugerbetaling i sundhed på vegne af Carl Holst.

Lektor: Overskrider grænse

Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, vurderer over for Radio24syv, at grænsen er overtrådt i dette tilfælde.

"Der er ingen tvivl om, at medarbejderen her er ude med hjælp til at besvare spørgsmål i relation til politikerens personlige valgkamp," siger han.

Hverken Christian Ingemann Nielsen eller Carl Holst har ønsket at medvirke hos Radio24syv, men forsvarsminister Carl Holst skriver i en sms til radiostationen:

"Den pågældende mail - der udelukkende omhandler noget rent faktuelt og intet holdningsmæssigt – blev sendt på min foranledning. Jeg erindrer i øvrigt ikke, at jeg blev kontaktet som folketingskandidat, men som regionsrådsformand og næstformand for Danske Regioner."

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs