MediaWatch

Kurt Strand revser "velkoreograferet" regeringsdækning

Journalist Kurt Strand skriver i en kommentar, at optakten til og opfølgningen på statsministerens lancering af regeringens målsætning var "forudsigelig".

Forsiderne på Berlingske og Jyllands-Posten i søndags.

Kurt Strand er i dagens udgave af Kristeligt Dagblad ikke imponeret over mediernes tilgang til regeringens lancering af dens politiske program. Udover manglen på indhold i regeringens udspil påpeger Kurt Strand i sin kommentar, at optakten var nøje afstemt med medierne.

"I velkoreograferede interviews fortalte han (statsministeren, red.) i flere medier om sin regerings fire vigtigste målsætninger," skriver Kurt Strand i Kristeligt Dagblad.

Søndag havde Jyllands-Posten og Berlingske begge Lars Løkke Rasmussen på forsiden i forbindelse med store interviews forud for søndagens pressemøde. Overskrifterne på avisernes forsider var henholdsvis "Løkke: Min succes eller fiasko skal måles på fire områder" og "Løkkes fire ledestjerner."

Kurt Strand nævner også mediernes efterfølgende kommentarer, analyser og udlægninger. De får betegnelsen "forudsigelige" med på vejen.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs