MediaWatch

Clear Channel trækker eksdirektør i Landsretten

Tidligere direktør for Clear Channel, Henrik Sørensen, blev i dag frifundet for brud på sin kontrakt efter at have startet et konkurrerende outdoor-selskab. Clear Channel har kæret afgørelsen til Landsretten.

(Kl. 18.10: opdateret med kommentar fra Henrik Sørensen) Det var ikke brud på nogen konkurrenceklausul, da tidl. direktør i Clear Channel Henrik Sørensen oprettede et nyt konkurrerende selskab og kickstartede det med en af Clear Channels suveræne storkunder Arriva.

Det afgjorde byretten i Lyngby i dag.

Inden jul stævnede Clear Channel, der er en af Danmarks største udbydere af udendørs reklame, Henrik Sørensen for at bryde konkurrenceklausulen i sin direktør-kontrakt ved at oprette sit nye selskab, Out of Home Media, der lige som Clear Channel driver outdoor-reklame. Clear Channel begærede retten om at forhindre Henrik Sørensen i at være involveret i det konkurrerende selskab; det vil sige dels afhænde sine anparter i selskabet og dels holde sig ude af dets ledelse og drift indtil foråret 2015.

Det har byretten i Lyngby imidlertid afvist i dag. Men dermed ender sagen ikke. Clear Channel oplyser i en pressemeddelelse, at man vil kære byrettens kendelse til landsretten.

”Vi er ikke enige i begrundelsen for, at konkurrenceklausulen ikke gælder i dag. Derfor har vi besluttet at kære afgørelsen til landsretten,” siger Clear Channel Danmarks bestyrelsesformand Kenneth Ek i meddelelsen.

Henrik Sørensen har tager kæringen meget roligt,

”Det er de jo velkomne til at gøre,” siger den tidligere direktør.

"Der er ikke nogen gældende konkurrenceklausul. Det har retten givet mig medhold i. Det er så enkelt, som det kan være.”

Splid på flere fronter

Der er splid på flere fronter mellem Clear Channel og Henrik Sørensen, der i foråret 2012 blev bortvist fra sin stilling i Clear Channel, der er et af Danmarks største bureauer for udendørs reklame.

I forvejen ligger parterne i juridisk strid om bl.a. betingelserne for Henrik Sørensens bortvisning fra selskabet og nogle alvorlige anmærkninger i det sidste regnskab i Henrik Sørensens ledelsestid.

Kenneth Ek understreger, at denne aktuelle sag tages videre.

”Byrettens beslutning angår alene et foreløbigt retsskridt og er langt fra en fuld og endelig bedømmelse af det samlede sagskompleks, der viderebehandles af Københavns Byret og nu også Østre Landsret. Vi undersøger en række forhold sammen med vores juridiske rådgivere i Kromann Reumert," siger Kenneth Ek, der ikke ønsker at uddybe kritikken yderligere over for MediaWatch.

Henrik Sørensen mener, at tvisterne mellem ham og hans tidligere arbejdsplads er simple anliggender.

”Det er jo enkelt. De har ikke betalt mig løn. Jeg mener, at de skylder mig erstatning. Det gør de ikke. Det er jo ikke specielt kompliceret,” siger han med henvisning til emnet for den første retssag.

Overtog Arriva-kontrakt

Det er værd at bemærke, at Out Of Home Medias forretning er kickstartet med en kontrakt med busselskabet Arriva, der er tidligere Clear Channel-kunde.

Kontrakten med Arriva er, ifølge Henrik Sørensen, Danmarks største enkeltstående outdoor-kontrakt og giver Out of Home en årlig omsætning på 50 mio. kr.

Forlod bestyrelse

Henrik Sørensen var indtil denne uge formand for Huset Markedsføring. Han forlod onsdag både formandsposten og bestyrelsen som sådan få måneder inden foreningens generalforsamling. Han valgte at forlade bestyrelsen for at fokusere på sit nye selskab, forklarer Henrik Sørensen til MediaWatch.

”Jeg koncentrerer mig 100 pct. om opstarten af mit nye selskab og meddelte i december, at jeg gerne ville trække mig ved udgangen af året. Jeg har været med i fem år, og jeg synes, at jeg har udtjent min værnepligt i Huset Markedsføring," siger han.

Henrik Sørensen har tidligere på Markedsføring.dk meldt ud, at han gerne ville købe det kapital-trængte Clear Channel for 1 kr.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere