MediaWatch

Berlingske lancerer 'Public Impact' bureau

Berlingske Media åbner i dag døren for koncernens nye content marketing-bureau, der er døbt 'Public Impact.'

Morten Asmussen

Berlingske Medias nye content-bureau er nu officielt lanceret under navnet 'Public Impact.'

Som omtalt på MediaWatch for nylig er fænomenet Content Marketing i vækst. En udvikling, der åbner for flere forskellige vidtrækkende konsekvenser.

Berlingske begynder snart content marketing-produktion 

I første omgang bliver det dog især almindelig Advertorials, som bureauet skal producere for de annoncører, der i forvejen er kunder i koncernen. 

"Men vi kan også mærke, at f.eks. video-pressemeddelelser er på vej frem, og det kan vi også levere," siger direktør Morten Asmussen til Markedsføring.

Public Impact består indtil videre kun af fire ansatte, suppleret af aftaler med 3-4 freelance-journalister uden for huset.

Begrebet ‘content marketing’ er blevet det nye sort på virksomhedernes strategiske, digitale palet, hvis man skal tro reklamebranchens fagmedier. 

Virksomheder har i årevis udgivet egne magasiner med redaktionelt indhold, men den digitale tidsalder giver helt andre muligheder for at ekspandere tankesættet bag Content Marketing. Og det har andre og flere konsekvenser, end sporadiske advertorials på f.eks B.dk.

”Den traditionelle medieverden bør hverken frygte eller fnyse af content marketing,” direktør Jesper Laursen, Brand Movers, der producerer content marketing.

Bureauet har for nylig har undersøgt content marketing som kategori i Danmark. 81 pct. af virksomhederne udfører allerede en eller anden form for content marketing. 70 pct. har for eksempel allerede artikler på deres hjemmesider.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs